WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Berapa lamakah anda bersenam tak apa yang penting bagi penyakit buah pinggang pesakit

2018-02-23 22:24

Menurut kajian, selagi anda akan mendapat dalam jumlah latihan, anda disyorkansetiap minggu, ia mungkin tidak benar-benar penting bagaimana anda membahagikan masa anda bersenam. Kajian mendapati bahawa bersenam selama 150 minit tahap sederhana mempunyai manfaat tidak kira jika senaman ini dilakukan dalam ketulan besar atau beberapa kali dalam seminggu.

Kurang bersenam adalah diketahui menyebabkan penyakit jantung dan kencing manis dan termasuk kelompok komplikasi seperti tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan mempunyai pinggang yang besar. Mesej penting adalah yang kronik buah pinggang penyakit (CKD) pesakit harus bertujuan untuk mengumpul sekurang-kurangnya 150 minit setiap minggu aktiviti fizikal dalam apa-apa corak yang berfungsiuntuk jadual mereka.

Belajar peserta yang aktif dari segi fizikal, orang-orang yang ditugaskan untuk bersenam lima atau hari sahaja lagi seminggu, mempunyai risiko yang lebih rendah daripada gangguan kesihatan yang disebutkan di atas daripada orang-orang yangbekerja satu hingga empat kali seminggu. Walau bagaimanapun, penyelidik menyatakan bahawa perbezaan adalah tidak signifikan. Akhirnya, ambil kaki untuk penghidap penyakit buah pinggang kronik (CKD) daripada kajian ini adalah kekerapan aktiviti fizikal sepanjang minggu itu tidak bersendirian dikaitkan dengan masalah perubatan yang dinyatakan di atas. Sebaliknya, jumlah aktiviti fizikal adalah sangat berkaitan dengan merendahkan kemungkinan.

Senaman ini juga baik untuk membina kekuatan, mengurangkan kemurungan, meningkatkan keyakinan diri dan meningkatkan kualiti tidur. Tetapi bagi kebanyakan orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) sakit kronik, anemia, rasa lesu, dan membuat lebih banyak bersenam masalah tulen, seolah-olah hampir mustahil untuk lakukan secara konsisten. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa cara mudah untuk senaman lembut bahawa anda boleh menggabungkan strategi ke dalam rutin harian anda tanpa perasan.

Mengangkat kaki adalah cara mudah untuk meningkatkan kekuatan kaki sambil duduk. Anda hanya perlu duduk di kerusi yang mantap dan angkat satu kaki perlahan-lahan sehingga ia selari dengan lantai, tahan selama beberapa saat, kemudian perlahan-lahan lebih rendah. Anda boleh melakukan ini dengan jari menunjuk daripada anda dan dengan jari menunjuk ke arah berusaha otot-otot yang berbeza. Kemudian ulangi dengan kaki kiri. Jelas ini adalah usaha yang sesuai yang boleh dilakukan semasa pesakit dialisis akan melakukan rawatan mereka, tetapi pemindahan pesakit juga boleh mencari masa untuk melakukan senaman ringan dan mudah ini.Kerana anda akan digunakan untuk aktiviti, meningkatkan ulangan.

Sup dalam tin atau sayur-sayuran penting untuk berat tangan cahaya indah. Andaboleh menggunakannya untuk pelbagai gerakan dan kekuatan bahagian atas badan. Mulakan dengan lengan anda lurus di sebelah anda dan membawa yang bolehterus keluar ke sisi, permukaan dengan bahu berhenti seketika, kemudian mengangkat lengan anda lurus ke arah siling. Membawa perlahan-lahan kembali ke sisi anda. Melakukan perkara yang sama pada masa hadapan lengan anda. Seperti yang anda membiasakan diri dengan pergerakan ini, menambah bilangan ulangan. Buah pinggang Hospital di china mencadangkan bahawa pesakit hemodialisis semakdengan Nephrologist mereka sebelum mencuba senaman ini pada lengan fistula anda.

Membuat katil anda selepas anda telah meningkat sedikit, dan anda akan tidak lagi stiff, bukan hanya menarik sehingga meliputi di atas katil anda, jalur itu. Menanggalkan semua cadar dan selimut dan membentuk kembali katil adalah senaman miniyang baik dengan sedikit mengangkat ringan dan regangan beberapa baik.

Berhati-hati, lembut regangan terasa baik dan baik untuk anda. Berdiri dengan anda kaki lebar bahu apart. Perlahan-lahan membuka satu lengan atas kepala anda dan bengkok pada pinggang arah yang berlawanan. Ulangi arah yang lain. Perlahan-lahan bengkok ke hadapan di bahagian pinggang. Anda juga boleh melakukan terbentang sambil duduk.

Tarian semasa anda declutter! Meletakkan muzik kegemaran anda, dan menari seperti anda membersihkan kawasan rumah anda. Tidak tahap pergerakan dan melekat pada ia. Jika anda mempunyai isu-isu dengan pinggul anda kemudian mencuba pergi keluar dan cedera diri sendiri. Perlahan-lahan bergoyang muzik seperti anda membersihkan tuduhan sebagai aktiviti fizikal. Walau bagaimanapun, jika andamampu, berasa bebas untuk masuk jem dan juga memecahkan peluh yang. Hanyaberhati-hati untuk tidak menyakiti sesiapa, termasuk diri sendiri. Lol.

Setiap langkah dikira jadi apabila anda akan menjalankan tugas anda atau pergi membeli-belah jika anda rasa cukup kuat Jangan memilih tempat meletak kereta yang terdekat ke destinasi anda, sebaliknya memilih salah satu yang jarak yang munasabah dari pintu demikian anda berjalan lebih jauh. Ini mungkin tidak sama dengan menjauhkan setiap masa kerana beberapa hari anda akan berasa lebih kuat daripada yang lain dan jarak kenderaan anda harus mencerminkan bahawa. Selain itu, apabila anda berada kedai runcit membeli-belah

Sebelum ini:Menghalang jika buah pinggang kronik (CKD) penyakit pesakit mengambil langkah-langkah yang betul

Artikel seterusnya:Urusan kekecewaan Cargiver serta penghidap buah pinggang

Tag: Menjalankan pesakit penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej: