WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Menghalang jika buah pinggang kronik (CKD) penyakit pesakit mengambil langkah-langkah yang betul

2018-02-14 19:26

Orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) sering membangunkan Mineral dan tulang kerana buah pinggang yang telah gagal atau sedang dalam proses gagal tidak boleh mengekalkan tahap kalsium dan fosforus di dalamdarah, yang sepatutnya membawa kepada tahap hormon tulang yang tidak normal. Ia adalah masalah biasa dalam kebanyakan orang dengan CKD dan keadaan sangat serius di hampir kesemua individual yang menerima dialisis. Mineral dan tulang melambatkan pertumbuhan tulang dan menyebabkan kecacatan seperti kaki yang dibengkokkan masuk ke arah satu sama lain atau keluar dari satu sama lain (renal riket).

Gejala-gejala penyakit itu mula bertahun-tahun sebelum ia jelas kelihatan dan untuk alasan ini dipanggil "crippler senyap." Jika Mineral dan tulang dibiarkan tidak dirawat, maka tulang beransur-ansur menjadi kurus dan lemah, dan seseorang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mungkin mula berasa sakit sendi dan tulang serta meningkatkan risiko keretakan tulang yang teruk.

Satu kajian yang baru dilaporkan dalam American Journal of buah pinggang penyakit-penyakit, mendapati bahawa kadar patah pinggul bertambah agak pesat antara pesakit-pesakit dialisis dari tahun 1993 (23.4 acara setiap 1,000 person-years) hingga 2004 (41.4 acara setiap 1,000 person-years) dan kemudian menurun kepadaperistiwa 31.9 setiap 1,000 person-years menjelang tahun 2010. Ketua penyelidik,Dr. Thomas J. Arneson, menyatakan bahawa perubahan dalam pengurusan penyakit tulang Mineral dalam pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) sebahagiannya boleh menerangkan trend patah pinggul memuji dialisis. Pengenalan pasaran ejen-ejen seperti Cinacalcet (ubat yang meniru tindakan kalsium pada tisu-tisu) dan Lanthanum Carbonate (pengikat fosfat bebas-kalsium) boleh menerangkan trend penurunan curam dalam kadar patah.

Mineral dan tulang boleh dirawat dengan perubahan dalam diet anda. Mengurangkan pengambilan makanan daripada fosforus merupakan salah satu langkah yang paling penting dalam mencegah penyakit tulang. Walaupun hampir semua makanan mengandungi fosforus adalah tinggi terutamanya dalam susu, keju, kekacangKering, kacang pis, kacang dan mentega kacang. Selalunya, ubat-ubatan yang dikenali sebagai pengikat fosfat seperti kalsium karbonat (Tums), kalsium acetate (PhosLo), sevelamer hydrochloride (Renagel), atau lanthanum karbonat (Fosrenol) yangditetapkan dengan makanan dan snek untuk mengikat fosforus dalam usus. Ubat-ubat ini mengurangkan penyerapan fosforus ke dalam darah. Pakar diet buah pinggang boleh membantu membangunkan pelan pemakanan untuk mengawal tahap fosforus anda. Dengan meningkatkan waktu dialisis, anda lagi boleh membantu tahap fosforus kawalan.

Jika buah pinggang anda tidak mampu membayar jumlah mencukupi vitamin d (calcitriol) anda boleh mengambil pil sintetik yang dipanggil Rocaltrol atau ubat suntikan, Calijex. Anda hendaklah maklum bahawa mengawal tahap PTH menghalang kerosakan tulang jadi Nephrologist anda boleh menetapkan suplemen kalsium selain calcitriol yang akan menurunkan paras PTH anda dengan meniru kalsium dan kesan ke atas kelenjar paratiroid. Walau bagaimanapun, jika tahap PTH tidak boleh dikawal maka kelenjar paratiroid anda mungkin perlu dialihkan pembedahan.

Program rawatan yang baik, termasuk betul perhatian kepada pemakanan, dialisis,dan ubat-ubatan, boleh meningkatkan keupayaan badan anda untuk membaiki tulang yang rosak dengan Mineral dan tulang yang biasa. Keseluruhan Kesihatan tulang juga boleh dipertingkatkan dengan bersenam dan tidak merokok. buah pinggang hospital di china menggalakkan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) untuk berbincang dengan pasukan penjagaan kesihatan mereka sebelum peningkatan pelan rawatan mereka dalam apa jua cara.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang perlu tahu

Artikel seterusnya:Berapa lamakah anda bersenam tak apa yang penting bagi penyakit buah pinggang pesakit

Tag: penyakit buah pinggang mencegah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat