WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang perlu tahu

2018-01-10 23:16

Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang perlu tahuBilik-bilik kecemasan perkara-perkara penting tidak akan memberitahu anda bahawa pesakit penyakit buah pinggang kronik perlu tahu

Walaupun tiada siapa yang suka untuk pergi ke dalam Bilik kecemasan, kronik buah pinggang penyakit (CKD) pesakit berada pada risiko yang lebih tinggi dari bilik kecemasan melawat, hospitalizations dan readmissions. Arkib Perubatan Dalaman jurnal mendapati bahawa bilangan orang yang mati disebabkan oleh jangkitan yang disebabkan oleh hospital-hospital di Amerika Syarikat adalah lebih daripada bilangan orang-orang yang meninggal dunia akibat AIDS, tembakan senjata api dan kemalangan kereta. Orang-orang yang sering melawat bilik kecemasan akan meningkatkan risiko dijangkiti "pepijat Super" yang sukar diubati dan, dalam sesetengah kes, mencetuskan jangkitan yang akhirnya boleh menyebabkan organ-organ badan untuk menutup. Untuk melindungi diri mereka sendiri, mereka yang CKD sepatutnya tahu perkara-perkara berikut yang bilik kecemasan tidak akan memberitahu anda.

Kesabaran adalah sia-sia di dalam Bilik kecemasan yang sibuk dan penuh sesak.Alex Rosenau, Presiden Kolej Amerika pakar-pakar perubatan kecemasan, mengatakan bahawa betapa pentingnya keadaan pesakit adalah ditentukan apabila dia mula berjalan ke ER dan dilihat oleh seorang jururawat dalam proses yang dikenali sebagai triase (sakit dan paling teruk cedera pesakit akan mendapat di hadapandoktor pertama). Walau bagaimanapun, kerana perubahan secara tiba-tiba dalam keadaan seseorang boleh pergi diperhatikan di tengah-tengah kekecohan dalam Bilik kecemasan yang sesak ia adalah penting untuk pesakit CKD untuk bersuara jika mereka mula berasa lebih buruk atau jika mereka fikir doktor atau jururawat akan salah faham tanda-tanda mereka.

Lebih pendek tunggu times adalah tidak sentiasa lebih baik. Buah lagi hospital pengiklanan kali menunggu mereka dalam usaha untuk menetapkan diri mereka selain daripada pesaing. Juga, mengurangkan times tunggu dapat meningkatkan keuntungan Hospital kerana sistem gaji bagi prestasi yang dicipta oleh Akta penjagaan mampu. Oleh yang demikian, Medicare bayaran kepada Hospital sebahagiannya berdasarkan kepuasan pesakit. Walau bagaimanapun, sesetengah pembekal yang berkenaan bahawa tumpuan hari ini jam dapat menamatkan sehingga mencederakan pesakit. "Anda boleh menggerakkan rakyat melalui lebih cepat, tetapi jika anda mengambil potongan pendek, Terdapat kos," kata Drew Fuller, seorang doktor perubatan kecemasan. Yang CKD harus memastikan bahawa semua isu-isu mereka ditangani apabila pergi ke bilik kecemasan untuk mengelakkan readmissions kemudian.

Prosedur riskiest tiada kena mengena dengan jarum atau pisau bedah. Dianggarkan 80% daripada kesilapan perubatan yang serius adalah disebabkan oleh miscommunications antara penyedia perubatan penyerahan atau memindahkan pesakit, menurut Suruhanjaya bersama, sebuah pertubuhan bukan untung yang accredits organisasi penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat Jika doktor tidak berkomunikasi juga Bilakah mereka akan menukar anjakan, orang dalam berkata, maklumat terpenting mengenai pesakit boleh mendapatkan hilang di tengah-tengah Senarai tokoh-tokoh dan kemas kini status dalam carta pesakit; menjadikan ia sukar untuk doktor mengambil pesakit untuk mengetahui apa keutamaan. Jika anda akan menjadi "diserahkan-off" untuk profesional perubatan yang lain, maka pastikan menegaskan sebab Lawatan bilik kecemasan anda jika anda boleh.

Walaupun pekerja penjagaan kesihatan bersetuju bahawa tangan basuh boleh membantu mengurangkan risiko pesakit jangkitan, banyak Hospital bertarung kadar pematuhan yang rendah. Satu analisis 2009 20 berasaskan kajian mengenai kebersihan tangan oleh Perikatan dunia Pertubuhan Kesihatan Sedunia untuk keselamatan pesakit mendapati bahawa menjaga kebersihan tangan yang sering meningkat apabila Hospital memperkenalkan garis panduan baru, tangan-sanitizer Stesen dan poster kesedaran. Walau bagaimanapun, ramai pekerja penjagaan kesihatan masih dibasuh tangan mereka kurang daripada separuh seberapa kerap yang dijangkakan. buah pinggang hospital di china tahu bahawa ia boleh menjadi janggal dan menakutkan, tetapi ia adalah penting untuk mengingatkan doktor dan jururawat anda untuk membasuh tangan mereka. Apa yang boleh menenangkan adalah bahawa mengalu-alukan profesional penjagaan kesihatan pesakit-pesakit yang mengingatkan mereka tentang "Penjagaan berkualiti" piawaian menurut Dr. William Bornstein, Ketua kualiti dan pegawai perubatan penjagaan kesihatan Emory di Atlanta.

Jabatan kecemasan perlu menjaga pesakit sama ada atau tidak mereka akan mampu untuk membayar. Ini bermakna apa-apa soalan mengenai insurans dan bayaran mungkin tidak datang sehingga selepas pesakit di jelas. Apabila Rang undang-undang itu datang, ia sangat baik mungkin bagaimanapun besar. Namun ia tidak seharusnya dilihat sebagai tag harga muktamad, kata Linda Adler, Ketua Eksekutif Pathfinders perubatan sokongan & Consulting, sebuah syarikat yang membantu pesakit-pesakit yang membuat rundingan berkenaan dengan bil-bil perubatan. "Fikirkan ia sebagai hanya satu titik permulaan," kata Adler, yang menganggarkan bahawa mempertikaikan Rang undang-undang biasanya membawa kepada rehat sebanyak 10% hingga 25%. Jika tidak rehat ditawarkan, banyak pat

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang kronik tidak perlu menderita kehilangan tidur

Artikel seterusnya:Menghalang jika buah pinggang kronik (CKD) penyakit pesakit mengambil langkah-langkah yang betul

Tag: Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang perlu tahu

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat