WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang kronik tidak perlu menderita kehilangan tidur

2018-01-10 23:01

Pesakit penyakit buah pinggang kronik tidak perlu menderita kehilangan tidurIa telah telah ditekankan berulang-ulang kali bahawa ia adalah penting bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) untuk mendapat tidur malam yang baik.Walau bagaimanapun, ini adalah lebih mudah untuk dikatakan oleh orang lain daripada apa yang sebenarnya dilakukan oleh mereka yang CKD. Kurang tidur dikaitkan dengan kenaikan berat badan, tekanan, penyakit kardiovaskular, tekanan darah tinggi, angin ahmar, kualiti hidup yang lebih rendah, dan kematian meningkat. Tiada siapa mahu, jadi untuk mendapat tidur yang anda perlukan anda perlu mengambil tindakan.

Beberapa komponen individu yang menyumbang kepada gangguan dalam kitaran tidur anda, termasuk Sindrom Kaki Resah (yang berkala anggota pergerakan gangguan), tidur siang hari yang konsisten kerana sleepiness, masalah jatuh dan tinggal tidur pada waktu malam kerana peribadi tekanan. Gangguan tidur ini tersebar luas terutamanya di mengalami dialisis dan menjadi lebih teruk dengan kemerosotan fungsi buah pinggang.

Berdasarkan maklumat ini, bagaimana boleh pesakit CKD memperbaiki tidur, umur panjang dan kualiti hidup mereka?

Watch pengambilan makanan anda sebagai perut penuh boleh membuat ia lebih sukar untuk berehat pada waktu malam. Elakkan makan makanan berat dan makanan yang kaya dengan kafein atau minuman satu jam sebelum tidur.

Menyelesaikan dan selesaikan apa-apa kerja, dialisis atau isu-isu peribadi yang menyebabkan anda stres. Mempunyai minda yang jelas akan membantu amat apabila anda akan hanyut dari tidur.

Had tidur tengah hari seberapa banyak yang anda boleh sendiri. Memilih satu-satu masa dalam tidur tanpa gangguan dan melekat pada ia. Rutin yang merupakan komponen penting dalam tidur bertambah kukuh.

Bagi pesakit yang yang ditubuhkan pada dialisis, usaha perlu dibuat untuk meningkatkan kecukupan dialisis dan mencapai kering lebih baik. Ini boleh dicapai dengan menggunakan dialisis waktu malam setiap hari. Lain-lain telah mencadangkan dialysate suhu yang lebih rendah dan bersenam semasa dialisis untuk gangguan tidur Pengurus lebih baik.

Sekarang bahawa anda mempunyai beberapa idea-idea bagaimana untuk membetulkan ketidakupayaan anda untuk mendapat rehat malam penuh, buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda bercakap dengan doktor atau pasukan penjagaan kesihatan tentang isu ini jika gangguan kepada kitaran tidur-bangun anda berterusan. Mereka akan memberikan wawasan tambahan dan ubat-ubatan jika perlu.

Sebelum ini:Tidur dalam individu yang mempunyai penyakit buah pinggang dialisis

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang perlu tahu

Tag: penyakit buah pinggang tidur

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat