WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Tidur dalam individu yang mempunyai penyakit buah pinggang dialisis

2018-01-10 22:58

Tidur dalam individu yang mempunyai penyakit buah pinggang dialisisTidur yang terganggu dan tidur yang berkaitan dengan pernafasan gangguan yang kerap berlaku pada pesakit dengan peringkat buah pinggang penyakit (ESRD), tetapi sering tidak dikenali dan undertreated. Gangguan tidur yang dikenal pasti sebagai faktor ramalan mortaliti dan morbiditi (penyakit). Walaupun, beberapauremic (komplikasi dari penyakit buah pinggang) dan faktor uremic difikirkan untuk sebahagiannya menyebabkan gangguan tidur pada pesakit dengan ESRD, faktor risiko utama untuk insomnia diwakili oleh usia tua, peristiwa sekatan dan Pusatpernafasan, tidur Sindrom ' sleep apnea ' (SAS), Sindrom kaki (RESAH), sleepinesssiang hari berlebihan (EDS), keadaan klinikal comorbid dan ciri-ciri dialisis.

Risiko kejadian sekatan dan Pusat pernafasan meningkat sebanyak terapi kegagalan dan dialisis buah pinggang. SAS menjejaskan 30-80% daripada pesakit-pesakit dialisis. RESAH adalah bersendirian dikaitkan dengan uremia, mempengaruhi sehingga 62% daripada yang dialysed. Sleepiness siang hari berlebihan (EDS) sering dilaporkan oleh penduduk dialysed yang disebabkan oleh kekurangan tidur waktu malam yang meningkatkan sleepiness siang hari. Walaupun kurang kerap, kehadiran gangguan tidur lain (seperti mimpi buruk dan narcolepsy) perlu berhati-hati diteliti bagi penduduk uremic.

buah pinggang hospital di china memegang jawatan itu, "terdapat tiada peraturan tetap bagi berapa banyak seseorang perlu tidur." Sebagai contoh, orang-orangyang lebih tua memerlukan tidur kurang daripada orang-orang yang lebih muda.Tidur pada waktu malam boleh menjadi amat sukar untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD), dan amalan-amalan biasa tidak akan berfungsi. Senaman yang bersungguh-sungguh sering tidak didapati, dan seseorang boleh, pada masa-masa, mempunyai kesukaran dalam mendapatkan dari tidur. Juga, mengelakkan tidur siang hari benar-benar adalah sering tidak realistik untuk pesakit buah pinggang kronik penyakit (CKD) yang sangat sakit. Untuk alasanini, individu yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) perlu bersenam sederhana, dan tidur hendaklah disimpan hanya sebanyak mungkin, antara jangka masa bangun sebelum pergi tidur yang berpanjangan.

Jika anda mengalami insomnia, berbincang dengan pasukan penjagaan kesihatananda pelbagai pilihan rawatan tingkahlaku rangsangan kawalan terapi, terapi kelonggaran dan terapi kognitif behavioral. Ianya sukar untuk mengetahui berapa lama terapi pharmacologic harus dibicarakan sebelum mencuba langkah-langkah lain. Ini mungkin bergantung agak pada pilihan anda, dan keterukan gangguan tidur anda. Terdapat banyak kajian yang menunjukkan terapi behavioral kognitif untuk menjadi satu Rejimen rawatan yang berkesan, jika digunakan selama 7 hingga 8 minggu.

Sekatan tidur ' sleep apnea ' dirawat dengan Bi-level positif Airway tekanan (BiPAP) pengudaraan pada waktu malam. Meskipun, sesetengah pesakit laporan kesusahan menjadi biasa tidur dengan topeng BiPAP pada, terapi ini boleh secara mendadak meningkatkan gejala-gejala. Pembedahan yang kadang-kadang dinyatakan sekatan tidur ' sleep apnea '.

Kebimbangan rohani juga boleh menjadi punca insomnia bagi orang-orang dengan ESRD yang penting. Mereka mungkin boleh untuk mengelakkan kerisauan ini pada siang hari melalui gangguan aktiviti harian tetapi mempunyai kesukaran yang mengabaikan mereka pada waktu malam. Oleh itu, ia adalah penting untuk terus menangani kebimbangan rohani, kebimbangan dan ketakutan pada siang hari supaya anda boleh tidur dengan baik pada waktu malam; psikoterapi dapat membantu.

Oleh itu, Terdapat beberapa gangguan tidur, yang berpotensi boleh dirawat tetapi, jika kiri tidak dirawat, boleh menjejaskan taraf kesihatan dan meningkatkan risiko kematian. Walau bagaimanapun, kesusasteraan dan anekdot data mencadangkan bahawa undertreatment adalah perkara biasa, menyerukan kesedaran lebih tinggi tentang gangguan tidur kalangan penduduk (CKD) penyakit buah pinggang kronik. Rawatan gangguan tidur termasuklah nonpharmacological dan farmakologi langkah-langkah yang boleh menjejaskan kualiti hidup bagi orang-orang yang hidup dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Sebelum ini:Menghadapi dan mengatasi tekanan hangat daripada penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang kronik tidak perlu menderita kehilangan tidur

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang tidur

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat