WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Menghadapi dan mengatasi tekanan hangat daripada penyakit buah pinggang

2018-01-10 01:14

Menghadapi dan mengatasi tekanan hangat daripada penyakit buah pinggangIndividu-individu yang mengalami komplikasi buah pinggang berada di bawah tekanan yang melampau, sering menguruskan belanjawan pada pendapatan tetap, mengekalkan kesihatan, dan bergelut dengan pemikiran kematian. Ahli menyarankan bahawa dalam tekanan yang melampau, beberapa strategi bekerja lebih baik daripada yang lain. Satu matlamat utama bagi sesiapa yang mempunyai tekanan yang teruk adalah untuk menguruskan Nya jawapan "perjuangan-atau-penerbangan"--naluri evolusi yang readies tubuh kita untuk bahaya dengan tenaga dan fokus untuk pertempuran yang pemangsa atau lari. Tidak seperti haiwan, yang mana tindak balas terhadap bahaya berkurangan setelah ancaman tidak, manusia mempunyai keupayaan untuk menarik balik trauma dan takut untuk masa depan. Menurut David Spiegel, Stanford University School of Medicine, strategi utama untuk mengekalkan tekanan termasuk:

Membuat senarai semak prioritized dan menangani setiap perkara secara berturutan;

Jangan takut untuk bertanya orang untuk bantuan;

Tahu had, dan peliharalah mereka;

Selebihnya--berehat, mendapatkan banyak tidur, dan "amalan menenangkan diri";

Kekalkan rutin diet dan senaman yang sihat.

Strategi-strategi berikut boleh memberikan keselesaan tambahan dan bantuan:

Meluahkan perasaan anda.

Dan emosi anda tidak melindungi orang yang anda sayangi. Ramai cuba Sembunyikan tekanan mereka dan bimbang dari keluarga mereka dan dari mana mereka akan tutup tempahan. Walau bagaimanapun, strategi ini sering backfires kerana individu sering membazirkan masa dan tenaga melawan diri sendiri. Jujur perbincangan perasaan yang sering membawa orang sokongan bersama-sama, menawarkan yang lebih dekat dan berakal. Itulah, apa yang diperlukan untuk memimpin kehidupan yang berjaya dengan komplikasi buah pinggang.

Dapatkan sokongan.

Selepas diagnosis, individu yang mempunyai penyakit yang mengancam nyawa tutup kepada dunia luar dan jarak walaupun diri mereka sendiri dari orang yang tersayang. Inilah perkara yang paling buruk untuk melakukan kerana"pengasingansebanyak risiko kepada kesihatan seseorang seperti merokok atau tinggi kolesterol," kata Dr. Spiegel. Pada masa-masa sakit, salah satu harus menarik keluarga dekat dan menjadi seperti sosial sebagai munasabah; bertanya soalan, menyelidik, tetap berhubung dan membina gaya hidup terlibat. Kita adalah makhluk sosial, jangan melawan menyeru agar, menerimanya.

Mencari cara untuk bersantai.

Sama ada ianya sembahyang, meditasi, menonton sukan, atau membeli-belah, Akta-Akta menawarkan penawar yang kuat kepada tekanan. Mengambil sedikit masa untuk menikmati kehidupan. Hal ini sukar apabila anda berasa sakit selepas ubat-ubatan atau rawatan dialisis. Pada masa-masa seperti ini, Jangan tolak itu. Mengambil masa yang anda perlukan untuk pulih, dan jujur dengan orang-orang yang bergantung kepada anda mengenai keadaan fizikal dan mental anda.

Mencari sumber.

Mengenal pasti sumber; berasas web sama ada alat, rakan berjaya atau doktor yang sedia ada kepada anda untuk pertanyaan dan maklumat. Mereka boleh membantu anda berjaya mengatasi cabaran. Bertanya tentang kemahiran daya tindak, diet, kematian dan sebarang masalah lain yang anda boleh menghadapi.

Sebelum ini:Perbezaan yang menguruskan penyakit buah pinggang dengan kemurungan atau Demoralization

Artikel seterusnya:Tidur dalam individu yang mempunyai penyakit buah pinggang dialisis

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat