WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Kemurungan adalah perkara biasa dalam penyakit buah pinggang

2018-01-08 01:28

Kemurungan adalah perkara biasa dalam penyakit buah pinggangBagaimana untuk memerangi kemurungan dengan mengawal fikiran anda

Kemurungan adalah perkara biasa dalam masyarakat penyakit buah pinggang, terutamanya pada penerima dialisis dan pemindahan. Apabila kita menerima bahawa terdapat beberapa perkara yang kami mempunyai kawalan ke atas, kita mungkin dapat berehat dan mencari ketenangan dengan keadaan semasa; apa sahajayang mereka adalah. Merupakan sumber utama kebimbangan dan kemurungan adalah perasaan kehilangan kawalan. Orang-orang yang tertekan menyerah kepada kelesuan. Bimbang orang bimbang banyak. Ia adalah usaha kami untuk kawalan yang lebih daripada kita yang mampu supaya menaikkan hormon tekanan yang kami dan memberi kesan kepada keupayaan kita untuk Tidur Lena.

Kami mempunyai kawalan penuh ke atas perkara-perkara adalah diri kita sendiri. Apa-apa luar kita, persekitaran kita, orang lain, cuaca, dan cantik banyak apa-apadi dunia adalah di luar kawalan kami. Apatah lagi, dengan penyakit, satu kompromi kawalan diri untuk perasaan letih, loya, rasa takut, dan kesan sampingan lain peribadi.

Semata-mata untuk menjadi jelas, kita mengawal: tindakan kita; apa yang kita fikir; apa yang kita katakan; persekitaran kita serta-merta; input kami Apakah (apa kita melihat, mendengar, membaca dan sebagainya.); Siapa rakan-rakan adalah; tahap kami mengambil berat diri; Bagaimana kita menghabiskan masa kita; dan pusaka kita. Itulah sebabnya tidak banyak untuk dijaga, memandangkan beratus-ratus perkara-perkara yang berada di luar tangan kita dalam satu hari. Sebagai puisioleh pendakwah Reinhold Niebuhr menyatakan, ia mengambil masa rahmat dan keampunan untuk menerima apa yang kita tidak boleh menukar dan kebijaksanaan untuk mengetahui apa yang kita dapat. Segala-galanya membawa kepada kelesuan atau tekanan.

Anda mungkin bertanya, jika membawa kurang tekanan hidup yang mudah, mengapa tidak lebih ramai orang melakukannya? Terdapat banyak jawapan kepada soalan ini; Kebanyakan boleh dikurangkan kepada sifat manusia. Masalah adalah, ia adalah lebih mudah risau, menyalahkan orang lain, tidak bertanggungjawab, Bandingkan satu adalah diri sendiri kepada orang lain, menjadi pasif, atau aneh kawalan berbanding dengan Kuasailah diri dan minda kita yang rasional.

Tidak seperti kita hanya akan berhenti membimbangkan tentang hal-hal hanya kerana kita tahu konseptual mereka berada di luar kawalan kami. Ini adalah di mana kerja-kerja keras tetapi ganjaran datang. Berita baik adalah bahawa pernafasan, meditasi, bersantai, Semua bantuan. Latihan minda untuk mengawal fikiran anda adalah penting untuk dapat menghalang kebimbangan, menyalahkan, perbandingan unflattering, pemikiran negatif dan ketakutan. Seperti yang anda boleh lihat dengan jelas, berurusan dengan kemurungan memerlukan lebih daripada mengambil pil, sebaliknya ia adalah penting untuk membincangkan masalah dengan pasukan penjagaan kesihatan anda dan mewujudkan satu pelan rawatan komprehensif untuk memerangi kemurungan.

Sebelum ini:Makanan kesihatan untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Bagaimana pesakit buah pinggang harus memilih satu Nephrologist?

Tag: penyakit buah pinggang Kemurungan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat