WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Makanan kesihatan untuk pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-04 18:42

Makanan kesihatan untuk pesakit penyakit ginjal kronikMakanan kesihatan yang boleh menjadikan penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit berasa gembira

Berikut adalah beberapa makanan kesihatan yang boleh meningkatkan aktiviti dopamine dalam otak ganjaran Pusat bagi membantu memberikan anda rasa kebahagiaan.

Ikan salmon dan ikan lain lemak yang tinggi dalam omega-3 asid DHA dan EPA dapat memainkan peranan dalam mood keseluruhan dan kesejahteraan. Kajian menunjukkan lemak ini mempunyai kesan pelindung terhadap kemurungan dan dalam satu kajian yang membantu mengurangkan kebimbangan yang dialami olehpelajar-pelajar perubatan.

Unsalted badam yang tinggi yang dipanggil tyrosine yang majmuk, salah satu daripada blok bangunan untuk pengeluaran dopamine dan neurotransmitters mood yang berkaitan lain. Ini bermakna makan segenggam kacang kesihatan ini akanbukan sahaja meningkatkan kesihatan kardiovaskular, terima kasih kepada kekayaan mereka monounsaturated dan asid lemak tidak tepu, serat - ia juga dapat membantu mood anda. Kacang diproses perlu dielakkan oleh pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD). Walaupun di peringkat awal penyakit buah pinggang biasanya dibenarkan makan kacang; Jika penyakit itu berkembang ke peringkat yang lebih maju, Hospital buah pinggang di China mencadangkan bahawa mereka harus mengehadkan kacang kerana kandungan fosforus dan kalium mereka. Biji bunga matahari juga merupakan punca tyrosine, dan kaya dengan pelindung hati-vitamin E dan selenium. Produk biji bermanfaat untuk kesihatan buah pinggang, tetapi buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa pesakit terlebih dahulu mendapatkan nasihat yang Nephrologist untuk membangunkan satu pelan pemakanan yang betul dan mengekalkan diet yang seimbang yang direka untuk mereka.

Epal kaya dengan quercetin, satu sebatian yang membela sel-sel otak anda dari free-radikal yang boleh menyebabkan kerosakan dalam lapisan neurones, CNN dilaporkan.

Tauhu (soya) adalah satu lagi sumber kaya tyrosine, tetapi juga menyediakan satu keseimbangan di antara jantung sihat protein dan dapat memberi manfaat kepada segala-galanya dari Kesihatan tulang untuk mengurangkan gejala-gejala menopaus.

Mengawal bahagian adalah kritikal bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, tetapi lebih-lebih lagi bagi mereka yang mengalami dialisis. Perkara-perkara yang dibincangkan di atas perlu disahkan oleh pakar diet berdaftar dan pasukan penjagaan kesihatan anda.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang setiap hari dengan cara yang hak

Artikel seterusnya:Kemurungan adalah perkara biasa dalam penyakit buah pinggang

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang kronik Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat