WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Prognosis penyakit ginjal Polycystic

2018-01-01 23:54

Prognosis penyakit ginjal PolycysticDalam orang-orang dengan hypoplasia pulmonari prospek masa hadapan yang sangat lemah dan walaupun pengalihudaraan adalah tidak mungkin untuk menyelamatkan nyawa.

Terdapat kadar kematian yang tinggi pada bulan pertama kehidupan manakala kepelbagaian klinikal pesakit yang masih hidup adalah berubah-ubah banyak lagi.

Jika tempoh neonatal terselamat, prognosis yang lebih baik tetapi mesti ada perhatian yang berterusan bukan sahaja kepada fungsi buah pinggang tetapi untuk pengurusan sistemik dan portal hipertensi.

Perkembangan penyakit mungkin mempunyai corak organ khusus.

Hanya sebahagian daripada pesakit mungkin berisiko untuk membangunkan manifestasi klinikal signifikan daripada cystic periportal. [8]

Pertama mengkaji laporan hasil jangka panjang ARPKD pesakit dengan jelas mutasi PKHD1 yang mendapati bahawa:

Kadar kelangsungan hidup 1 dan 10 tahun adalah 85% dan 82% masing-masing.

Penyakit buah pinggang kronik yang pertama kali dikesan pada purata umur 4 tahun.

Kadar survival ginjal, di mana titik tamat ditakrifkan sebagai mula dialisis dan ginjal pemindahan atau kematian yang disebabkan oleh penyakit buah pinggang peringkat akhir, adalah 86% pada 5 tahun, 71% pada 10 tahun dan 42% 20 tahun.

Orang-orang yang hidup untuk dewasa masih melihat progresif kemerosotan fungsi buah pinggang dan risiko komplikasi hepatik.

Sebelum ini:Apakah pengurusan penyakit ginjal Polycystic

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang setiap hari dengan cara yang hak

Tag: penyakit ginjal polycystic Prognosis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat