WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Melegakan gejala-gejala dan masalah yang disebabkan oleh penyakit ginjal kronik (CKD)

2018-01-01 22:17

Melegakan gejala-gejala dan masalah yang disebabkan oleh penyakit ginjal kronik (CKD)Jika penyakit buah pinggang kronik (CKD) menjadi teruk, anda mungkin perlu rawatan untuk membanteras pelbagai masalah yang disebabkan oleh fungsi buah pinggang lemah. Sebagai contoh:

Anemia boleh berkembang yang mungkin memerlukan rawatan dengan besi atau erythropoietin - hormon yang biasanya dibuat oleh buah pinggang.

Tidak normal tahap kalsium dan fosfat dalam darah mungkin perlu rawatan.

Anda mungkin dinasihatkan tentang berapa banyak cecair untuk diminum, dan berapa banyak garam untuk mengambil.

Nasihat pemakanan lain mungkin akan diberikan yang boleh membantu untuk kawalan faktor-faktor seperti tahap kalsium dan kalium dalam badan anda.

Jika kegagalan buah pinggang peringkat akhir itu membangun, anda akan berkemungkinan memerlukan dialisis atau pemindahan buah pinggang untuk terus hidup.

Penghidap penyakit buah pinggang kronik tahap 3 (CKD) atau lebih teruk sekiranya pengimunan menentang influenza setiap tahun, dan mempunyai sebuah "One-off" tyfoid pneumococcus. Penghidap penyakit peringkat 4 buah pinggang kronik (CKD) perlu mendapatkan imunisasi terhadap hepatitis B.

Sebelum ini:Mencegah atau melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang kronik (CKD)

Artikel seterusnya:Apakah pengurusan penyakit ginjal Polycystic

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat