WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Penyakit buah pinggang mempunyai kesan buruk ke atas kehidupan seks

2017-12-14 19:11

Penyakit buah pinggang mempunyai kesan buruk ke atas kehidupan seksPenyakit buah pinggang boleh menjejaskan kehidupan seks anda dengan mengurangkan minat seks dan keupayaan. Terdapat pelbagai faktor yang menyumbang kepada perubahan ini termasuk kimia dan fizikal dan ubat-ubatan yang adalah pada fungsi seksual.

Badan menjalani perubahan kimia apabila ia menderita dengan penyakit buah pinggang yang menjejaskan hormon, Sirkulasi, tahap tenaga dan fungsi saraf. Sementara itu, perubahan fizikal juga boleh membuat pesakit buah pinggang yang merasa kurang High seksual menarik. Sebagai contoh, steroid menyebabkan menyebabkan pengekalan air untuk berat keuntungan, pertumbuhan jerawat dan rambut atau kerugian. Parut pembedahan juga boleh membuat pesakit tidak selamat tentang tubuh mereka. Semua ini menyumbang kepada kehilangan faedah seksual dan berfungsi.

Pesakit-pesakit dialisis dan pemindahan buah pinggang

Terdapat juga kebimbangan bahawa aktiviti seksual boleh memudaratkan pesakit oleh campur tangan dengan akses dialisis. Walau bagaimanapun, profesional penjagaan kesihatan berdepan bahawa selagi tiada tekanan dikenakan pada akses Laman ini yang akan menyebabkan kerosakan, aktiviti seksual harus tidak terjejas. Sementara itu, pesakit yang menerima pemindahan buah pinggang perlu tunggu parut untuk sembuh sebelum meneruskan aktiviti seksual. Adalah lebih baik untuk berunding dengan doktor anda apabila anda tidak pasti.

Sebaliknya untuk pemindahan pesakit, pesakit-pesakit dialisis mempunyai masalah seksual yang lebih kerana keletihan dan anemia. Walau bagaimanapun, walaupun pemindahan pesakit boleh mempunyai kebimbangan kerana faktor-faktor seperti tekanan, isu-isu hubungan, usia dan keadaan fizikal. Orang-orang rawatan dialisis perlumengekalkan sikap yang positif mengenai seks mengurangkan kemungkinan menghadapi masalah seksual yang teruk. Kepentingan dalam aktiviti seksual mungkin kembali apabila pesakit mula berasa lebih baik, dari segi fizikal dan emosi, hasil daripada rawatan. Kadang-kadang, kepentingan itu tidak lagi ada dan pasangan mungkinmemerlukan bantuan daripada ahli terapi seks profesional.

Masalah seksual yang fizikal dan psikologi

Profesional penjagaan kesihatan mempunyai cadangan ini jika Masalahnya ialah fizikal dalam alam semula jadi. Lelaki yang mempunyai kesukaran mengekalkan ereksimempunyai pilihan untuk mendapatkan pembedahan implan zakar yang letakkan rod separa tegar ke zakar. Opsyen lain: penggunaan hormon lelaki, penggunaan ubat-ubatan oral dan suntikan dan penggunaan peranti luaran sedut. Doktor-doktor yang dilatih menggunakan mati pucuk boleh memberikan semua maklumat yang diperlukan oleh pesakit.

Sementara itu, pesakit buah pinggang wanita mungkin mengalami kekeringan farajdan kesakitan semasa aktiviti seksual. Kekeringan ini disebabkan oleh tahap hormonyang lebih rendah. Ini dapat diatasi dengan menukar ubat tekanan darah atau dengan hormon tambahan. Sementara itu, kesakitan yang dikaitkan dengan persetubuhan dapat diatasi dengan penggunaan pelincir faraj yang larut-air. Pesakit akan dinasihatkan menggunakan Jeli petroleum kerana ia boleh meningkatkan risiko jangkitan.Sekali lagi, doktor boleh memberikan maklumat mengenai opsyen yang ada.

Jika masalah psikologi, bersantai dan latihan fizikal akan membantu kawalan kebimbangan terhadap fungsi seksual. Kegagalan buah pinggang memberikan seseorangbanyak emosi negatif seperti kebimbangan dan kemurungan yang menyebabkan menurun seksual menarik dan berfungsi. Emosi ini juga mengalirkan tenaga seseorang. Jika kegiatan dan senaman fizikal tidak membantu, terapi seks adalah satu pilihan. Walau bagaimanapun, sesetengah opsyen diberikan bagi masalah seksual fizikal juga boleh membantu Walaupun masalah psikologi.

Masalah-masalah seperti faedah seksual yang rendah, mencapai klimaks terlalu awalatau terlalu panjang, persetubuhan yang menyakitkan dan pendirian cabaran dapatdiatasi oleh terapi seks. Apabila terapi seks adalah dihasratkan sebagai penyelesaian, pendidikan seksual bagi pesakit atau bagi kedua-dua pasangan adalah langkah pertama. Ini diikuti dengan latihan komunikasi untuk membantu pasangan yang berkaitan lebih baik antara satu sama lain. Aktiviti pengurangan tekanan seperti teknik relaksasi seperti meditasi atau yoga mungkin juga disyorkan. Terapi seks lagi mungkin memperkenalkan cara-cara untuk meningkatkan kemahiran tentang cara untuk memberi dan menerima sentuhan yang menyeronokkan. Mencari pakar terapi seks berlesen dengan latar-belakang di psikiatri, psikologi, kerja sosial atau adalah seorangdoktor.

Sebelum ini:Kecergasan fizikal meningkatkan hasil penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:buah pinggang pesakit: Tips untuk mendapatkan bahawa disyorkan bersenam

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat