WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Kecergasan fizikal meningkatkan hasil penyakit buah pinggang

2017-12-14 19:06

Kecergasan fizikal meningkatkan hasil penyakit buah pinggangIa mungkin kelihatan agak adil untuk bercakap dengan pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang, terutamanya yang mengalami dialisis, kira-kira berapa usianya yang sebenar mereka adalah, apabila mereka telah mendapat begitu banyak untuk berurusan dengan. Ia mungkin menggoda mereka merasakan bahawa mereka perlu sentiasa tenang dan santai supaya ia tidak membebankan apa-apa. Tetapi menyimpan sebagai wajar yang mungkin sebenarnya boleh membantu keadaan mereka.

Kita sudah tahu bahawa penyambungan dalam badan bermakna bahawa jika andamempunyai satu masalah fizikal, seperti kencing manis, anda mempunyai kemungkinan yang lebih tinggi untuk membangunkan orang lain seperti kegagalan hipertensiatau buah pinggang. Dengan cara yang sama, pengukuhan badan untuk menanganiatau mencegah satu masalah boleh meringankan masalah yang berkaitan. Jadi, seseorang mungkin mendapati bahawa dengan mendapatkan beberapa senaman mereka akan merendahkan tekanan darah mereka dan mungkin mengurangkan berat badan. Ini, seterusnya akan memudahkan tekanan pada buah pinggang. Dan mempunyai kekuatan otot dan sistem kardiovaskular berfungsi baik akan sentiasa menjadi manfaat.

Yayasan buah pinggang negara mengesyorkan senaman untuk pesakit buah pinggang, tetapi juga mengakui bahawa mereka tidak perlu keterlaluan perkara. Ianya mungkin bukan satu langkah yang bijak, contohnya, merancang persiaran satu pendakian ke gunung Everest. Tetapi selepas berunding dengan doktor, pesakit-pesakit ini boleh melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti tertentu yang disyorkan. Angkat berat mungkin keluar, tetapi terdapat perkara-perkara lain yang boleh dilakukan, ada di antara mereka yang agak berat.

Sebagai contoh, sejenis senaman yang mempunyai pelbagai kumpulan otot yang besar sekaligus, dan menyala secara berterusan, boleh menjadi sangat bermanfaat. Initermasuk perkara-perkara seperti berenang, berjalan kaki, Berbasikal, atau bahkan Berski. Sesi senaman harus pergi mungkin 30-45 minit, tiap-tiap hari kedua, tiga hariseminggu.

Pesakit buah pinggang mungkin tidak selesa tentang kerja-kerja tambahan ia bolehmembuat badan mereka melakukan dengan bersenam. Tetapi di bawah pengawasan seorang doktor, mendapat diri mereka sebagai baik bentuk yang mungkin hanyaakan melakukan mereka baik.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang mempunyai kesan buruk ke atas kehidupan seks

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat