WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Kanak-kanak dengan penyakit buah pinggang boleh menjalankan

2017-12-21 21:55

Kanak-kanak dengan penyakit buah pinggang boleh menjalankanPenyakit buah pinggang merupakan penyakit yang sukar, apabila pesakit-pesakit yang menghidap penyakit buah pinggang, mereka perlu mengubah gaya hidup mereka, sebaliknya, tidak wajar gaya hidup akan meningkatkan beban buah pinggang rosak dan membuat pesakit keadaan lebih teruk lagi, terutamanya kanak-kanak dengan penyakit buah pinggang. gaya hidup yang sempurna termasuk diet, mentaliti, aktiviti fizikal dan sebagainya. Aktiviti fizikal adalah penting bagi kanak-kanak dengan penyakit buah pinggang. Apakah faedah aktiviti fizikal kanak-kanak dengan penyakitbuah pinggang?

1. menggalakkan tindakan jantung. Sebagai komplikasi utama penyakit buah pinggang, penyakit jantung menyumbang kira-kira 50% daripada semua kematian tokohdialisis.

2. membantu kanak-kanak perspire untuk menyingkirkan cecair berlebihan dan mengusir toksin melalui kulit.

3. membantu kanak-kanak untuk mengekalkan berat badan yang sihat.

4. aktiviti fizikal adalah sebahagian daripada cara kanak-kanak meneroka dunia dandiri mereka sendiri. Ia membantu membina otot yang kuat dan tulang yang sihat, serta meningkatkan keyakinan diri.

Senaman apa yang sesuai untuk kanak-kanak dengan penyakit buah pinggang?

Berjalan, berenang, Menunggang basikal, bowling atau bola sepak selama 30 minitsekurang-kurangnya 3 kali seminggu adalah contoh senaman yang baik. Latihan tersebut adalah jauh lebih baik daripada menonton TV dan bermain permainan komputer.

Di samping itu, ibu bapa dan doktor harus menjaga kesihatan mental mereka, membuat mereka mempunyai keyakinan yang cukup untuk melawan dengan penyakit buah pinggang dan tidak boleh hilang harapan, biarkan mereka tahu bahawa pesakitpenyakit ginjal juga boleh mempunyai kehidupan yang biasa, pergi ke sekolah, membuat kawan dengan orang lain, mendapatkan berkahwin dan bapa atau ibu bayi, ia akan menjadikan keadaan mereka Kesihatan lebih banyak

Jika anda mempunyai soalan lain.

Sebelum ini:Bagaimana pesakit kronik Nefritis mengambil senaman?

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk memastikan selamat melancong dengan penyakit buah pinggang?

Tag: penyakit buah pinggang Senaman kanak-kanak penyakit buah pinggang Prognosis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat