WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Prognosis Nefropati Diabetik >

Top 8 Petua pemakanan untuk kencing manis Nephropathy

2018-07-21 16:53

Top 8 Petua pemakanan untuk kencing manis NephropathyDalam kencing manis Nephropathy, pemakanan memainkan peranan yang penting dalam menguruskan penyakit-penyakit. Pelan diet yang ideal bukan sahaja boleh mengekalkan status pemakanan yang baik, tetapi juga boleh melambatkan perkembangan penyakit dan mengurangkan kejadian komplikasi. Kemudian, apakah Standard Diet untuk pesakit kencing manis Nephropathy? ikut saya:

1. garam

Pengambilan garam seharian harus dikurangkan kepada kurang daripada 5gm, makanan tinggi sodium seperti daging yang diproses dan tin makanan pickle, pappad, komersial salad berpakaian. Buah-buahan kering Andainya, kacang, baking powder, soda, panggang produk seperti biskut, kek, pastri, coklat, mentega, cornflakes, paket mi dan sebagainya harus dielakkan.

2. Makan Diet yang menyihatkan

Mengekalkan tahap gula dalam darah anda, hampir sama seperti biasa, adalah cara terbaik untuk mengelakkan neuropati kencing manis. Melakukannya dengan pelan diet bagi mengawal kencing manis: Hadkan gula dan lemak, mempunyai makanan yang lebih kerap dan lebih kecil, kiraan karbohidrat anda, dan makan banyak buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.

3. karbohidrat

Berbanding dengan lemak dan protin, karbohidrat mempunyai impak terbesar pada gula dalam darah. Kecuali serat makanan yang tidak dihadam, karbohidrat akhirnya dipecahkan oleh tubuh kepada glukosa. Jenis-jenis karbohidrat adalah samada kompleks atau mudah.

4. protein

Menggunakan makanan rendah protein dalam diet anda menurut peruntukan yang diberikan dan seperti yang dinasihatkan oleh pakar pemakanan anda. Di masa-masa kegagalan buah pinggang yang serius, pengambilan air hendaklah terhad.

5. jangan lewatkan Makan

Biasanya, jika anda mendapat gula terlalu rendah (hipoglisemia), anda akan mempunyai gejala-gejala seperti peluh dan shakiness. Jika anda mempunyai neuropati kencing manis, anda tidak mungkin mendapat tanda-tanda amaran ini, kerana neuropati yang boleh menjejaskan saraf yang mengawal sistem penghadaman. Cara terbaik untuk mengelakkan hipoglisemia adalah untuk Snek kerap dan tidak skipmeals. Selain itu, check gula dalam darah anda lebih kerap. Jika anda menghadapi masalah dengan rendah gula dalam darah, dapatkan bantuan daripada pasukan penjagaan kesihatan anda.

6. kalium

Untuk mengurangkan kalium dalam kandungan mengguna pakai proses larut lesap yang rebus sayur-sayuran dengan jumlah air yang berlebihan dan mengalirkan air berlebihan, diikuti dengan bahan perasa makanan. Bagi kalium teruk sekatan, elakkan jus buah-buahan, air kelapa, berlebihan teh, kopi, jem, Jeli, coklat, sup, buah-buahan Kering, ragi, sayur-sayuran berdaun hijau dan sebagainya.

7. tidak makan bijirin halus

Bijirin halus berada dalam produk "putih", seperti nasi putih, roti putih dan pasta putih. Penapisan bijirin membuang mereka shell luar dan, bersama-sama dengan ia, penting vitamin B dan serat, keperluan untuk diet anda. Bijirin halus menjadikan ia lebih sukar untuk anda mengawal gula dalam darah anda, yang buruk bagi neuropati kencing manis. Cuba untuk menggantikan ditapis bijirin dengan bijirin penuh, termasuk beras dan roti gandum keseluruhan dan pasta.

8. menghalang kira-kira yang baik

Tenusu, daging, ayam, ikan dan sihat. lemak, karbohidrat, sayur-sayuran berdaun hijau dan buah-buahan hendaklah semua dimasukkan dalam diet kencing manis.

Sebelum ini:Kasut boleh Kesihatan risiko komplikasi buah pinggang dan pesakit kencing manis

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: nephropathy kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat