WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Prognosis Nefropati Diabetik >

Kasut boleh Kesihatan risiko komplikasi buah pinggang dan pesakit kencing manis

2018-03-30 09:45

Kasut boleh Kesihatan risiko komplikasi buah pinggang dan pesakit kencing manisKasut yang mungkin akan meletakkan kesihatan para pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik risiko komplikasi

Jika anda mempunyai kencing manis atau penyakit buah pinggang kronik, memilih kasut yang betul boleh membantu melindungi kaki dari kecederaan. Semasa membeli-belah, Walau bagaimanapun, pesakit penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis yang banyak berfikir lebih banyak mengenai warna, jenama, dan rupa Kasut dan bukannya dengan tujuan sebenar atau pembinaan Kasut. Adakah anda? Jika ya, itulah malang kerana gaya tertentu sebenarnya boleh meletakkan mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis pada risiko komplikasi selanjutnya.

Menurut Yayasan buah pinggang Kebangsaan, Kasut pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang yang sesuai perlu mengagihkan berat badan bila kaki mencecah tanah, melalui sendi mereka (buku lali, lutut, dan tulang belakang) untuk mencapai keselesaan optimum. Sepasang kasut yang salah boleh menyebabkan pelbagai jenis masalah: kelepuhan, bunions, neuropati (kerosakan saraf) dan sakit sendi dari kaki sepanjang jalan sehingga belakang yang lebih rendah.

Dan aku yakin anda tahu, masalah kaki walaupun kecil seperti kelepuhan atau lepuh boleh menyebabkan komplikasi serius bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis. Disebabkan oleh aliran darah yang lemah, terutama kepada kaki, ia menjadikan penyembuhan luka lebih sukar yang boleh menyebabkan jangkitan dan dalam kes-kes yang teruk, Amputasi. Neuropati, biasa di kedua-dua pesakit kencing manis dan mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, merumitkan lagi kerana jika ia diburukkan lagi di kaki, kesakitan boleh mengelakkan pesakit daripada semua berjalan bersama-sama.

Sebagaimana yang disarankan dalam kajian oleh Dr. Farrokh Sohrabi, jika anda hidup dengan Diabetes atau penyakit buah pinggang kronik, membeli-belah untuk Kasut adalah lebih daripada sekadar satu perkara yang gaya, ia boleh menentukan kualiti kehidupan anda! Pertama, Cari kasut yang mempunyai satu Barisan tertutup yang besar, serta tertutup belakang dan atas. Kasut yang mendedahkan jari kaki atau tumit anda meningkatkan risiko anda bagi kecederaan dan jangkitan. Anda mungkin suka slip-on Kasut, sandal, clogs dan kaldai, tetapi mereka boleh menjadi masalah apabila ia datang untuk penyakit buah pinggang kronik dan penjagaan kaki pesakit kencing manis.

Juga terdapat kasut yang baik bagi seseorang yang sama ada kencing manis atau penyakit buah pinggang kronik termasuk: penutupan laras seperti kasut yang mempunyai laces atau Velcro. Fleksibiliti terbina dalam membolehkan anda untuk mengetatkan atau melonggarkan kasut anda bergantung kepada sama ada atau tidak anda berjalan kaki bengkak.

Jari kaki lebar. Mengelakkan daripada Kasut sempit atau berkata jari kerana jari kaki lebih luas akan menyediakan tapak kaki anda lebih banyak Bilik, membuat kerengsaan yang berkemungkinan.

Tumit rendah (rumah pangsa atau Kasut dengan tumit kurang dua inci tinggi). Kasut bertumit rendah mengurangkan jumlah tekanan yang dikenakan kepada bola di kaki.

Bahan lembut. Memilih gaya yang diperbuat daripada bahan-bahan lembut seperti kulit, mesh atau fabrik sintetik yang bertapak. Sejak kaki cenderung untuk membengkak sepanjang hari, fabrik ini lebih lembut akan memberi dan membenarkan bengkak tanpa ketidakselesaan.

Dibendung tunggal batin dan satu-satunya bahagian luar yang keras. Dalam kusyen akan membantu mengurangkan tekanan kaki dan risiko untuk membangunkan ulser kaki, kudis dan komplikasi lain. Di sisi lain, yang lebih sukar luar semata-mata akan membantu melindungi kaki daripada benda-benda tajam atau kasar dan menyediakan serapan kejutan.

Petua bonus, Kedai Kasut kemudian di waktu petang atau malam untuk mendapatkan saiz yang lebih tepat sejak kaki cenderung membengkak sepanjang hari.

Sebelum ini:Adakah anda minum apa yang terbaik untuk penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Top 8 Petua pemakanan untuk kencing manis Nephropathy

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat