WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Prognosis Nefropati Diabetik >

Adakah anda minum apa yang terbaik untuk penyakit buah pinggang kronik

2018-02-28 18:47

Adakah anda minum apa yang terbaik untuk penyakit buah pinggang kronikAdakah anda minum jus? Biasanya orang melihat jus sebagai sihat, dan betul selagi anda masih dalam lingkungan had cecair anda, jus boleh menjadi baik untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis. Soalan itu adalah semata-mata, "Are anda minum jus perihatin? " doktor selalunya akan menasihatkan bahawa pesakit-pesakit mereka penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis Elakkan dari meminum minuman manis yang telah dibuat, termasuk jus buah-buahan. Jenis minuman yang "as buruk sebagai coke, " pakar-pakar memberi amaran. Dalam kebelakangan ini, Walau bagaimanapun, pengeluar jus buah-buahan telah bertindak balas terhadap kritikan itu dengan menghasilkan jus dikurangkan gula yang membuat perkara-perkara yang sedikit lebih mengelirukan bagi pengguna biasa.

Begitu juga, kebanyakan pesakit hemodialisis telah diberi amaran bahawa minuman jenis jus yang salah boleh membawa kepada Hyperkalemia (kalium tinggi) dan menyebabkan kesan sampingan seperti: loya, lemah, kebas atau kesemutan, perlahan nadi, denyutan jantung yang tidak teratur, kegagalan jantung, dan secara tiba-tiba kematian. Sebaliknya Hypokalemia (rendah kalium) bukanlah lebih baik, menyebabkan kelemahan otot, kekejangan, keletihan, kekeliruan, masalah dengan penyelarasan otot, denyutan jantung yang tidak teratur, dan dalam kes-kes serius kegagalan jantung. Walaupun anda mahu Elakkan terlalu tinggi kalium (5.1 mEq/L atau lebih) dan kalium betul-betul rendah (kurang daripada 3.5 mEq/L), minum jus boleh membantu dalam mengekalkan tahap kalium anda dalam julat selamat (3.5-5.0 mEq/L) serta membina sistem imun anda dan Kesihatan jantung.

Bercakap dengan pakar pemakanan anda tentang yang buah-buahan dan minuman buah-buahan adalah rendah dalam gula dan kalium dan selamat untuk menambah kepada pelan diet yang disyorkan anda. Berikut adalah beberapa "Rules-Of-Thumb Agung" anda mungkin tidak menyedari: minum jus epal, cranberry atau anggur, alih-alih oren jus atau jus prune yang lebih tinggi dalam kalium. Selain itu, mengehadkan kalium anda dengan minum air ais lemon yang dihiris dengan timun, sebaliknya minum jus sayur-sayuran.

Dari segi gula, ada jus gula dikurangkan atau no-gula-ditambah yang banyak di pasaran hari ini, seperti minuman strawberi dan epal. Seboleh mungkin, sentiasa memilih jus buah-buahan unsweetened dan pastikan bahawa anda boleh minum mereka diberikan karbohidrat dan/atau sekatan diet buah pinggang anda.

Walaupun membeli pemerah membolehkan anda mempunyai jumlah kawalan ke atas bahan-bahan dalam minuman jus anda, anda perlu kira minuman di disyorkan pengambilan cecair harian.

Sebelum ini:Bagaimana pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang boleh mengatasi "Drained" semasa cuaca panas

Artikel seterusnya:Kasut boleh Kesihatan risiko komplikasi buah pinggang dan pesakit kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang Drinkin apa Diet Diet

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat