WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Prognosis Nefropati Diabetik >

Bersenam dalam pemulihan penyakit kencing manis

2017-12-23 22:05

Bersenam dalam pemulihan penyakit kencing manisKerosakan buah pinggang adalah salah satu komplikasi kencing manis. Oleh itu, ia adalah penting untuk kawalan glukosa darah pada peringkat awal. Selain rawatan perubatan dan pemakanan, senaman juga memainkan peranan penting dalam mengawal penyakit kencing manis. Ia membantu mencegah penyakit kencing manis daripada negara ke dalam buah pinggang luka atau kegagalan buah pinggang. Senaman turut menyumbang untuk memastikan seorang tokoh yang baik, yang mengurangkanrisiko masalah tekanan darah tinggi dan jantung, kerana obesiti cenderung menyebabkan tekanan darah tinggi dan penyakit jantung. Terdapat beberapa tips untuk pesakit kencing manis apabila mereka mengambil senaman.

Senaman aerobik

Senaman yang berat, seperti bola sepak, bola keranjang, besbol, dan berjalan adalah tidak bermanfaat untuk pesakit kencing manis. Aktiviti-aktiviti berat minum banyak glukos dalam darah, yang membuat perubahan gula dalam darah. Ia adalah merbahaya bagi pesakit kencing manis dengan perubahan yang tiba-tiba glukosa darah.Dengan itu, senaman berat sepatutnya dilarang.

Latihan aerobik, seperti berjalan kaki dan Berbasikal adalah lebih selamat dan lebih baik. Pesakit boleh mendapat manfaat banyak dari latihan. Lima kali dalam seminggu hendaklah disimpan. Intensiti senaman perlu ditingkatkan langkah demi langkah.

Dapat

Dicadangkan untuk mengambil ujian tetap untuk mengawal selia penjalanan. Dan beberapa makanan ringan yang tinggi-gula atau karbohidrat tinggi perlu diambil untuk memenuhi dalam kelaparan semasa bersenam.

Sebelum ini:Penjagaan untuk Penghidap kencing manis Nephropathy

Artikel seterusnya:Bagaimana pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang boleh mengatasi "Drained" semasa cuaca panas

Tag: kencing manis Menjalankan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat