WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Prognosis Nefropati Diabetik >

Penjagaan untuk Penghidap kencing manis Nephropathy

2017-12-23 21:59

Penjagaan untuk Penghidap kencing manis NephropathyKawalan gula dalam darah

Ia adalah penting untuk kawalan gula dalam darah. Gula darah yang tinggi adalah sebahagian besarnya bertanggungjawab untuk buah pinggang luka. Kawalan ketat gula menghalang pembangunan kemerosotan buah pinggang. Jika gula dalam darahboleh kekal normal, ia menyumbang untuk melindungi fungsi buah pinggang.

Kawalan tekanan darah

Nephropathy kencing manis biasanya mendorong tekanan darah tinggi. Hipertensi,seterusnya membawa kerosakan selanjutnya kepada keadaan. Oleh itu, membuat tekanan darah terkawal menyumbang kepada penahanan kewujudan penyakit itu.

Melindungi saluran darah

Pesakit kencing manis nephropathy mempunyai saluran darah keletihan. Dapat tender apabila mengambil venipuncture. Selain itu, gula darah yang tinggi akan menyebabkan thrombus. Oleh yang demikian, beri perhatian kepada menghalang pembekuan darah.

Memastikan diet yang seimbang dan perisian

Makanan yang pedas dan berminyak adalah sukar untuk dihadam dan diserap. Baginya, ia akan mendepositkan dalam perut dan merangsang masalah gastrousus. Pastikan diet perisian yang menyumbang kepada keadaan. Sementara itu, mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan, yang membantu membekalkan cukupvitamin dan mikro-bahan-bahan untuk memenuhi keperluan badan.

Mengambil senaman

Senaman menguatkan lagi kekebalan, mempercepatkan darah mengalir dan meningkatkan keadaan. Ia adalah lebih baik untuk mengambil beberapa senaman ringan kecuali untuk rawatan perubatan. Berjalan, memanjat tangga beberapa, dan Tai qi adalah senaman sesuai untuk Penghidap kencing manis nephropathy yang berusia.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Bersenam dalam pemulihan penyakit kencing manis

Tag: kencing manis nephropathy Prognosis Nephropathy kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat