WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Prognosis Nefritis >

Kaedah penjagaan untuk Nefritis kronik

2017-12-27 22:16

Kaedah penjagaan untuk Nefritis kronikBagaimana untuk menjaga kronik Nefritis, Nefritis yang kronik? Ini semua akan merosakkan badan, untuk membolehkan pesakit untuk menanggung beban besar, inginmengelakkan penyakit, kita perlu mencari satu kaedah yang sesuai untuk rawatan Nefritis kronik, tetapi juga tahu bagaimana untuk menjaga, untuk mengelakkan bahaya penyakit, jadi bagaimana untuk menjaga Nefritis yang kronik?

Bagaimana untuk menjaga Nefritis kronik?:

1, beri perhatian untuk berehat, elakkan daripada terlalu penat. Mengelakkan sejukselsema dan jangkitan saluran pernafasan.

2, tonsillitis, otitis media, resdung, karies gigi perlu segera didiagnosis dan dirawat.Memberi perhatian kepada kebersihan diri, menjaga kulit bersih dan mencegah jangkitan kulit. Ini adalah pencetus yang boleh mengakibatkan berulang atau aktiviti penyakit.

3, edema yang nyata, sejumlah besar proteinuria, dan fungsi buah pinggang yang normal, anda boleh menambah jumlah protein diet yang betul. Tanpa edema dan hypoproteinemia, pengambilan harian protein hendaklah terhad kepada 0.6 gram setiap kilogram berat badan (6 gram protein per botol susu, kira-kira 6 gram protein per telur, dan 4 gram protein sayur-sayuran setiap 50 gram beras).

4, terdapat penyakit edema, tekanan darah tinggi dan jantung pucuk, harus diet garam yang rendah, harian pengambilan garam harus kurang daripada 5 gram (1 Ringgit), kira-kira saiz besar kacang.

5, elakkan mengambil ubat-ubatan yang mengandungi phenacetin jenis antipyreticanalgesik dan kerosakan fungsi buah pinggang yang lain seperti kanamycin dan gentamicin.

6, sering periksa air kencing, seperti sel-sel merah dalam air kencing, setiap pembesaran yang tinggi lebih dari 10 mata, untuk baring di atas katil.

Apa perlu diperhatikan pada diet Nefritis yang kronik?

Mengidap penyakit kronik Nefritis, impak kesihatan badan akan menjadi amat besar, tiap-tiap hari akan banyak kencing masa yang berlalu, sesetengah protein keperluan tubuh manusia akan dengan kehilangan air kencing, badan boleh, dalam sesuatukekurangan protein , kita harus tahu pentingnya protein untuk tubuh manusia, tanpa yang hidup akan diugut sangat.

Nefritis kronik tidak boleh makan terlalu banyak garam. Pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik, perhatian yang lebih perlu dibayar kepada garam sekatan. Menghadkan diet garam, kerana tawar akan menyebabkan ramai pesakit hilang selera makan, mempengaruhi pengambilan protein dan kalori. Lama had masa garam diet, lebih sukar untuk menanggung pesakit. Kami percaya bahawa protein mencukupi dan pengambilan kalori adalah lebih penting daripada menghadkan garam, dan sudah ada diuretics kuat yang boleh melaksanakan natrium.

Pada umumnya percaya bahawa tidak kurang air kencing, edema bukanlah pesakit jelas, tidak semestinya mutlak garam, Makan sedikit cahaya di atasnya. Sesiapa yangmempunyai penyakit edema yang serius, tekanan darah tinggi atau kegagalan jantung perlu tegas dilarang daripada garam. Jika anda tidak memberi perhatian untuk mengawal pengambilan garam, awda patut menambah berat air, natrium pengekalan,dan oleh itu peningkatan tekanan darah yang tinggi, kegagalan jantung, hipertensi,kematian yang teruk. Dalam kes ini, dalam diet kronik Nefritis secara umum bukan sahaja tidak boleh makan garam, walaupun dengan makanan tinggi sodium, sepertibiskut soda, Mee, dll, tidak makan kering daging flos goreng doh kayu. Apabila jumlah kenaikan air kencing dan edema yang berkurangan, ia adalah mungkin untuk secara beransur-ansur makan diet garam yang rendah.

Diet buah pinggang, produk yang paling biasa digunakan generasi garam mempunyai dua jenis yang berikut:

Garam diperbuat daripada kicap: garam kalium, seperti buah pinggang ketidakcukupan, volum harian kencing 1000 ml atau hyperkalemia yang lebih banyak, tidak boleh digunakan.

Apa perlu diperhatikan diet pesakit kronik Nefritis?

Musim luruh batu: boleh digunakan untuk darah tinggi potassium, pucuk jantung pesakit. Musim luruh batu dibahagikan batu jatuh ringan dan masin macam batu duamusim luruh. Ramuan utama batu baki adalah kalsium urik asid dan kalsium fosfat,yang boleh diambil tanpa natrium garam. Masin natrium karbonat mengandungi natrium klorida, jadi ianya tidak sesuai untuk digunakan. Garam yang diet terhad hendaklah nephropathy pesakit boleh diterima, tidak menjejaskan selera makan untuk Ijazah pengambilan kurang daripada 3 gram musim sejuk pelbagai buah-buahan dansayur-sayuran, warna dan rasa selera makan, tetapi dalam setiap diet biasa tidak Tanliang pesakit yang kronik Nefritis harus tegas menguatkuasakan peraturan diet, tidak boleh makan, untuk mengelakkan pertumbuhan bear buah pinggang. Kanak-kanak bermasalah kronik Nefritis lebih suka untuk menghilangkan rasa dahaga dengan ais krim atau aiskrim. Jika kemalangan tersebut, sejumlah besar times yang tidak pantang, jika membuta tuli Tanliang untuk manfaat pesakit.

Kerana sejuk dan boleh merosakkan fungsi gastrousus, mengakibatkan kehilangan limpa dan perut di Jianyun, dalam keadaan yang baik. Jika Tanliang muncul akut radang usus masing-masing membuat penyakit atau mengurangkan ulangan. Oleh yangdemikian, pesakit-pesakit kronik Nefritis menggunakan sejuk dan minuman sejuk pada musim sejuk. Seperti tembikai juga boleh mendorong diuresis detumescence, haba Qingre, tetapi lebih banyak makanan adalah kekerapan kencing juga bebanan buah pinggang meningkat, dan tembikai gula dalam vivo adalah krisis potensi penyakit terkumpul.

Sebelum ini:Mengelakkan kegagalan buah pinggang pada pesakit dengan Nefritis membangunkan

Artikel seterusnya:Pengurusan dan Prognosis akut Nefritis

Tag: Nefritis rawatan Nefritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat