WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > penyakit buah pinggang penyakit polikistik >

Penghidap penyakit ginjal Polycystic telah lebih baik tidak minum alkohol

2018-07-21 17:00

Penghidap penyakit ginjal Polycystic telah lebih baik tidak minum alkoholBoleh pesakit penyakit ginjal Polycystic minum arak? Secara sederhana, alkohol adalah tidak baik untuk buah pinggang. Tetapi, kedua-duanya memberi kesan kepada buah pinggang secara tidak langsung. Minuman beralkohol adalah tinggi kalori, dan terlalu banyak mereka tidak baik untuk sesiapa yang mempunyai penyakit kencing manis. Kencing manis adalah punca nombor satu kegagalan buah pinggang. Minum alkohol terlalu banyak — walaupun bagi seseorang yang benar-benar sihat — boleh menyebabkan penyakit jantung, penyakit hati, tekanan darah tinggi dan penyakit buah pinggang, Selain itu banyak masalah perubatan lain.

Tetapi, untuk pulih dari penyakit ginjal Polycystic, pesakit perlu berputus asa merokok dan minum. Menurut penjelasan pakar-pakar Hospital penyakit buah pinggang Hai Long, alkohol akan menyebabkan peningkatan tekanan darah, padahal ia buruk bagi sista pemulihan. Minum berlebihan akan menyebabkan kehilangan air terikat pada otot dan metabolisme abnormal creatin, jadi tahap creatinine serum akan meningkat. Minum akan menjejaskan keseimbangan nitrogen dalam badan dan meningkatkan pecahan protein. Ini akan meningkatkan beban kepada buah pinggang. Di samping itu, penguraian alkohol boleh menghasilkan asid acidosis metabolik yang akan menyebabkan rasa loya, hilang selera makan, sakit kepala, kemurungan dan banyak gejala-gejala lain dalam pesakit. Ahli sains perubatan telah mendapati bahawa alkohol harus dilarang untuk pesakit buah pinggang, terutamanya untuk pesakit penyakit ginjal Polycystic. Alkohol boleh mengaktifkan polycystic protein dan mempercepatkan rembesan cecair fibrosis, jadi sista akan berkembang lebih besar dan lebih besar. Jadi, ia adalah sangat perlu untuk pesakit penyakit ginjal Polycystic untuk berhenti minum. Saya juga tidak pernah mengesyorkan rokok Rokok, tetapi saya yakin anda mempunyai cukup akal tahu mengapa.

Sebagai alternatif, jus kranberi boleh membantu mencegah jangkitan saluran kencing. Jus menjadikannya sukar untuk kuman berkembang dalam pundi kencing anda. Jika anda terdedah kepada jangkitan UTI, dan/atau buah pinggang, termasuk jus kranberi 100% pengambilan harian anda mungkin satu idea yang baik.

Sebelum ini:Amalan diet ini perlu dielakkan oleh pesakit-pesakit penyakit ginjal Polycystic

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk merawat sakit belakang untuk pesakit penyakit ginjal Polycystic

Tag: penyakit ginjal polycystic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat