WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > penyakit buah pinggang penyakit polikistik >

Amalan diet ini perlu dielakkan oleh pesakit-pesakit penyakit ginjal Polycystic

2017-12-28 22:10

Amalan diet ini perlu dielakkan oleh pesakit-pesakit penyakit ginjal PolycysticAmalan diet ini perlu dielakkan oleh pesakit-pesakit PKD

1. pesakit perlu Elakkan makanan masin, termasuk kelas dipelihara. Inilah mungkin menyebabkan edema dan merosakkan buah pinggang.

2. makan kurang pedas kategori rangsangan, seperti lada, wain, udang, ketam dan sebagainya. Sebagai contoh, alkohol adalah penting untuk rangsangan daripada buah pinggang, ia boleh merangsang aktiviti polycystic protein dan mempercepatkan pertumbuhan sista tersebut.

3. makanan yang dimasak daripada makanan visceral dan organ-organ dalamanhaiwan ini tidak sesuai untuk pesakit dengan penyakit ginjal polycystic, terutamanya haiwan hati. Toksin yang banyak ditinggalkan dalam proses penyembelihanbinatang dalam hati dan buah pinggang, terutamanya di dalam hati. Fungsi hatidetoksifikasi, banyak metabolisme haiwan toksin ditinggalkan dalam organ-organ dalaman, jika pesakit mengambil bahan-bahan ini, yang akan meningkatkan beban kepada buah pinggang dan meningkatkan risiko penyakit ini.

4. makanan bertapai dan makanan tinggi protein yang diperlukan untuk makan kurang, kerana makanan ini, makanan yang tinggi terutamanya protein akan mengurangkan perkumuhan buah pinggang, dan mempercepatkan pembangunan buah pinggang.

Apakah pantang larang untuk ginjal polycystic diet?

Penyakit ginjal Polycystic ini sista biasa penyakit buah-pinggang turun-temurun,dan tekanan darah tinggi dan buah pinggang pucuk, buah pinggang, sakit, pendarahan dan gejala-gejala lain penyakit ginjal polycystic telah membawa kesan yang besar pada pesakit. Untuk pesakit, selain daripada mendapatkan rawatan yang diperlukan, kehidupan harian juga perlu dibayar perhatian, terutamanya diet.

Apakah pantang larang untuk ginjal polycystic diet?

1. bertapai makanan:

Ia terutamanya termasuk makanan bakteria Tempe, seperti susu tauhu, telur busuk, yang akan mempercepatkan kadar pertumbuhan cyst.

2. alkohol makanan:

Terutamanya arak, alkohol adalah rangsangan yang paling serius untuk buah pinggang, yang boleh merangsang aktiviti protein ginjal polycystic dan mempercepatkan pertumbuhan buah pinggang, jadi pesakit perlu diberi nasihat untuk berhenti. Ini adalah salah satu pantang larang diet untuk pesakit-pesakit PKD.

3. kopi makanan:

Pesakit yang menghidapi penyakit ginjal polycystic harus dilarang untuk makan coklat dan makanan kopi yang lain.

4. tinggi protein makanan dalam diet untuk penyakit ginjal polycystic adalah dilarang:

pelbagai makanan kacang soya, kacang soya, tauhu dan sebagainya. Makanan tinggi protein dalam badan boleh mensintesis metabolites nitrogen, yang boleh meningkatkan keupayaan melaksanakan buah pinggang.

5. makanan dengan ketoksikan ginjal:

Ketoksikan buah pinggang boleh mempercepatkan kerosakan buah pinggang.

6. haiwan visceral makanan:

Terutamanya hati, iaitu loji detoksifikasi yang terbesar dalam badan haiwan. Metabolisme toksin ditinggalkan dalam usus selepas haiwan dibunuh, jika pesakit makan itu, yang sudah pasti meningkatkan beban kepada buah pinggang.

Sebelum ini:Makanan udara kaedah untuk penyakit ginjal polycystic

Artikel seterusnya:Penghidap penyakit ginjal Polycystic telah lebih baik tidak minum alkohol

Tag: penyakit ginjal polycystic diet diet penyakit ginjal polycystic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat