WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > penyakit buah pinggang penyakit polikistik >

Memberi perhatian kepada diet pada pesakit dengan penyakit ginjal polycystic

2017-12-27 22:57

Memberi perhatian kepada diet pada pesakit dengan penyakit ginjal polycysticPenyakit ginjal Polycystic merupakan salah satu penyakit keturunan yang sejak lahir.Bagi pesakit yang menghidapi penyakit ginjal polycystic, kepentingan penjagaan pemulihan harian akan lebih baik daripada rawatan klinikal jangka pendek. Pembesaran fibrosis pada pesakit dengan penyakit ginjal polycystic adalah hasil daripada gabungan banyak faktor. Oleh itu, pesakit yang menghidapi penyakit ginjal polycystic harus memberi lebih perhatian kepada sebab-sebab, mengawal keadaan mereka danmelambatkan perkembangan penyakit. Yang berikut ini menghuraikan diet harian ginjal polycystic penyakit pesakit memberi perhatian kepada masalah ini, kami berharap dapat membantu.

Pesakit ginjal Polycystic perlu memberi perhatian kepada aspek berikut:

(I) untuk menggunakan atau mengurangkan pengambilan makanan;

1. alkohol minuman: arak, wain putih terutama bagi pesakit yang menghidapi penyakit ginjal polycystic perlu berhenti, rangsangan alkohol dan buah pinggang adalah amat penting. Ia boleh merangsang aktiviti polycystic protein dan mempercepatkanpertumbuhan sista.

2. Tempe makanan: makanan bertapai di sini adalah makanan terutamanya bertapai,tauhu dan telur busuk. Elakkan penggunaan seperti ini, dapat memberi manfaat kepada kadar pertumbuhan cyst.

3. tinggi protein makanan: setiap jenis penyakit buah pinggang perlu diet rendah protein, untuk mengelakkan sintesis metabolites nitrogen dalam badan, mengurangkan perkumuhan buah pinggang. Seperti kacang soya, tauhu dan lain-lain produk kacang.

4. dalaman makanan: haiwan daripada yang diperbuat daripada makanan yang telah dimasak ini tidak sesuai untuk pesakit-pesakit ginjal polycystic untuk makan hati terutamanya haiwan, China mesej, apa yang makan, apa, sebenarnya bukan kes itu, dalam proses penyembelihan binatang yang meninggalkan banyak toksin pada hatidan buah pinggang , terutamanya hati, fungsi detoksifikasi hati adalah. Banyak toksin metabolisme haiwan ditinggalkan dalam usus, jika pesakit mengambil bahan-bahan ini dapat dilihat menambah beban pada buah pinggang, memburukkan lagi penyakit. 5: kopi, coklat, tegas dilarang

(dua) adalah dinasihatkan supaya makan makanan yang lebih banyak dan lebih

1. buah-buahan dan sayur-sayuran dengan kandungan vitamin yang tinggi.

2. buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya dengan besi, seperti lobak merah.

3., boleh membenarkan batu fosil daripada sayur-sayuran, makanan, seperti kulat hitam

4. makanan dengan kesan diuretik.

5. alkali makanan juga lebih, dapat memainkan peranan sokongan dalam rawatan 5.Diet dan perhatian pesakit dengan penyakit ginjal polycystic;

Fungsi buah pinggang yang disebabkan oleh hati polycystic dan ketidakcukupan buah pinggang, pesakit uremic, diagnosis awal dan rawatan juga perlu memberi perhatian kepada pengambilan makanan: 1. mengehadkan protein (diet rendah protein), termasuk ayam, itik, ikan, daging, telur, susu dan produk kacang soya; 2. pengharaman alkohol; 3. ubat-ubatan toksik peranan buah pinggang yang diharamkan.

Sebelum ini:Enam cadangan diet dan pemakanan penyakit ginjal polycystic

Artikel seterusnya:Makanan udara kaedah untuk penyakit ginjal polycystic

Tag: diet penyakit ginjal polycystic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat