WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > penyakit buah pinggang penyakit polikistik >

Enam cadangan diet dan pemakanan penyakit ginjal polycystic

2017-12-27 22:55

Enam cadangan diet dan pemakanan penyakit ginjal polycysticRawatan diet dan pemulihan penyakit ginjal polycystic:

Pertama, untuk mengekalkan suasana yang selesa dan yakin mood menaik, yang telah membina keyakinan dalam perjuangan menentang penyakit. Penyakit yang fibrosis adalah interaksi antara faktor-faktor semula jadi dan diperoleh hasil penyelidikansaintifik mendapati bahawa semua faktor-faktor ini boleh ditukar atau dikawal untuk menghapuskan, oleh yang demikian, tidak berputus asa, dan yakin mood boleh meningkatkan kekebalan rakyat, untuk mengatasi penyakit ini. Tetapi di sisi lain, untukmengatasi 'musuh' fikir, aktif bekerjasama dengan doktor untuk rawatan. Yakin, serius, adalah ideologi panduan yang betul.

Tepat pada masanya 2, rawatan, ubat-ubatan saintifik: penyakit ginjal polycystic adapenyakit genetik, diiringi oleh penyakit polycystic hati, 50% yang rumit dengan tekanan darah tinggi. Mereka sentiasa tertindas tisu buah pinggang, menyebabkan peredaran darah ginjal yang disekat, keadaan ischemic dan mengusulkan penubuhan hipertensi ginjal, mengakibatkan kerosakan tisu dan fungsi buah pinggang, dan progresif exacerbation. Oleh itu, jika kita ingin membuang sista pada dasarnya, kita mestimula dengan meningkatkan edaran buah pinggang. Rawatan pembedahan yang mudah, hanya boleh membawa kepada menghapuskan besar sista, sista kecil telah meningkat dengan pesatnya (biasanya tiga bulan akan berkembang menjadi sista besar, pembentukan sista, operasi berterusan) tetapi menghasilkan lebih banyak dan lebih cepat, pembedahan buah pinggang yang dibuat daripada pengisian , kesan buruk yang lebih serius.

Selain itu, pesakit yang menghidapi penyakit ginjal polycystic tidak boleh sewenang-wenangnya ubat, tanpa mengira keadaan digunakan untuk digunakan, bukan sahaja tidak boleh mencapai kesan rawatan, dan boleh memburukkan lagi keadaan. Kita perlu mulakan dengan punca sista dan menggabungkan perubatan tradisional Cina dengan perubatan Barat.

Tiga, diet perlu memberi perhatian: tidak makan masin kelas (termasuk jeruk), tidakmakan pedas kelas (termasuk lada, wain, udang, ketam, dll) tidak makan tercemar (termasuk sisa busuk, dll), tidak makan barbeku, dan disfungsi renal atau uremia jugaperlu memberi perhatian kepada tidak makan kacang dan produk mereka, mengehadkan makanan haiwan tinggi dalam protein, makanan berminyak dan sebagainya...

Empat, beri perhatian untuk berehat, elakkan aktiviti fizikal dan trauma abdomen yang teruk, bengkak buah pinggang sudah tentu perlu menggunakan anduh dan bukannya tali pinggang, untuk mengelakkan pecah sista; setengah kajian (termasuk tekanan darah, air kencing rutin, fungsi buah pinggang dan ultrasound); untuk mengelakkan semua ketoksikan ginjal dadah; saudara (ibu bapa, adik-beradik dan anak-anak) untuk B semak.

Lima, aktif pencegahan dan rawatan jangkitan, terutamanya saluran kencing dan jangkitan sista, lebih biasa di kalangan wanita. Kaedah pencegahan: 1. mandi dengan pancuran mandian; 2. Elakkan bieniao; 3. selepas defecate kembali untuk memadamkertas tandas; 4. sering perasan vulva tersebut adalah sihat; 5. dalam hidup sebelummengambil dua tablet norfloxacin sejurus selepas kencing dan membersihkan vulva;6. Elakkan pengkateteran kencing dan lain-lain peralatan pemeriksaan.

6, kawalan tekanan darah tinggi, untuk mengelakkan berlakunya disfungsi renal.

Sebelum ini:Apakah diet untuk penyakit ginjal polycystic?

Artikel seterusnya:Memberi perhatian kepada diet pada pesakit dengan penyakit ginjal polycystic

Tag: diet penyakit ginjal polycystic diet penyakit ginjal polycystic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat