WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Selsema dengan penyakit buah pinggang, 5 Tips untuk Elakkan daripada dijangkiti

2018-04-03 17:26

Selsema dengan penyakit buah pinggang, 5 Tips untuk Elakkan daripada dijangkitiSelsema boleh mengancam nyawa bagi penyakit buah pinggang kronik (CKD) & pesakit dialisis: 5 Tips untuk mengelak daripada dijangkiti

Musim selesema kini bersama kita. awak dah sedia? Untuk penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit, menangkap Virus Influenza (juga dikenali sebagai selesema) boleh membawa kepada hospitalizations serta penyakit yang serius dan mungkin boleh membawa maut, menurut Yayasan buah pinggang Kebangsaan. Sebagai contoh, Adakah anda tahu bahawa virus radang paru-paru adalah komplikasi virus-virus yang menyebabkan selsema biasa dan demam? Well, virus ini boleh menyerang paru-paru dan menyebabkan mereka membengkak dan menghalang pengaliran oksigen. Radang paru-paru yang boleh menyebabkan pening, pengsan, demam, kepala, dehidrasi, dan apabila teruk - kematian pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis. Berikut adalah tips yang boleh anda gunakan untuk melindungi diri anda - supaya anda bersedia untuk pertempuran selsema, mengelakkan komplikasi yang serius dan menyebabkan kualiti hidup yang lebih tinggi!

1. Dapatkan pukulan selsema anda. Kajian telah menyatakan bahawa nombor satu sebab mengapa pesakit dialisis tidak menerima tembakan selesema mereka adalah disebabkan oleh kekurangan pemahaman. Ramai pesakit percaya bahawa pukulan selesema adalah merbahaya manakala orang lain berfikir bahawa pukulan selesema adalah hanya untuk kanak-kanak. Walau bagaimanapun, fakta-fakta yang jelas, pukulan selesema adalah paling berkuasa perlindungan terhadap selesema. Ia adalah selamat dan berkesan, dan pukulan tahun ini mensasarkan virus tahun ini. Jika anda seorang pesakit dialisis, kemudian, anda boleh mendapatkan anda tiada kos ditembak di kemudahan dialisis anda.

2. Elakkan menyentuh wajah anda. Memang benar: mata, hidung dan mulut anda adalah cara yang paling mudah untuk selesema memasuki badan anda. Jadi jika anda tidak menyentuh wajah anda, anda membuat ia lebih sukar bagi pepijat selesema menjangkiti anda.

3. membuat pasti bahawa juruteknik penjagaan pesakit anda membasuh tangan mereka dan memakai sarung tangan. Membasuh tangan dan memakai sarung tangan adalah idea yang baik sepanjang tahun. Walau bagaimanapun, pesakit perlu cuba untuk memastikan bahawa mereka juruteknik penjagaan pesakit dialisis membasuh tangan dan memakai sarung tangan sebelum berinteraksi dengan mereka lengan dialisis dan mesin. Ini boleh membantu mengelakkan pesakit daripada mengambil kuman selesema jahat. Jika masa yang diambil untuk mencapai sabun dan air, ia boleh menyelamatkan individu dari mendapat sakit.

5. tinggal rumah jika anda sakit. Keluarga dan rakan-rakan boleh memanggil, tetapi jika anda sakit, perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah rumah baring di atas katil dan pulih. Perkara terakhir yang mahu pesakit adalah untuk berada di luar berasa dahsyat atau bahkan lebih teruk - pengsan atau memerlukan rawatan kecemasan.

Cetak artikel ini dan hantar melalui papan buletin pusat dialisis anda supaya pesakit rakan-rakan anda mungkin mempunyai akses pantas kepada maklumat ini meningkatkan hayat. Mereka akan berterima kasih kepada anda.

Sebelum ini:5 Tips yang penting untuk buah pinggang dan pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Jelasnya buah pinggang menderma kepada bantuan orang lain meningkat semasa cuti?

Tag: Dijangkiti penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat