WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

5 Tips yang penting untuk buah pinggang dan pesakit dialisis

2018-04-03 17:24

5 Tips yang penting untuk buah pinggang dan pesakit dialisis5 Tips penting untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan pesakit-pesakit dialisis untuk membantu memperbaiki keselamatan dan keseronokan hari buruh ini

Kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis, hari buruh hanya menandakan berakhirnya musim panas. Walau bagaimanapun, Adakah anda tahu bahawa hari buruh telah diraikan sebagai cuti Kebangsaan di Amerika Syarikat sejak tahun 1894, ditandatangani sebagai undang-undang oleh Presiden Grover Cleveland, dan Kesatuan Pekerja memilih Isnin pertama bulan September untuk menyambut hari pekerja kerana ia adalah pertengahan antara Sambutan hari kemerdekaan dan kesyukuran? Hari buruh mempunyai sejarah yang kaya dalam budaya Amerika Syarikat dan ia didedikasi kepada pencapaian ekonomi dan sosial pekerja Amerika. Manakala kebanyakan kemudian peringkat penyakit buah pinggang kronik (Stage 4 dan Stage 5) dan pesakit-pesakit dialisis tidak dapat mengambil bahagian dalam tenaga buruh tradisional, mereka juga mempunyai pekerjaan - menguruskan kesihatan mereka, berbuat baik pada dialisis dan tinggal hidup. Oleh itu, hari buruh adalah satu perayaan untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik juga. Tip-Tip berikut akan membantu pesakit meningkatkan lagi keselamatan mereka sambil meningkatkan keseronokan, dan keseluruhan kualiti hidup mereka ini hari buruh.

1. BBQ: hari buruh dan barbeku (BBQ) sering kali pergi tangan dalam tangan. Apabila orang mendengar "BBQ", mereka sering berfikir hanya daging. Walau bagaimanapun, rendah-kalium buah-buahan (mempelam, buah) dan sayur-sayuran (timun Jepun, kuning musim panas Skuasy, lada loceng merah, ungu bawang) boleh melayan lazat di panggangan dan pergi jauh dalam membantu pesakit-pesakit yang mengelakkan makan berlebihan dan mengekalkan berat badan mereka dikehendaki siang hari buruh . Hanya beberapa minit di panggangan benar-benar meningkatkan perisa pilihan sihat ini.

2. makanan untuk makan: Menurut Tabung buah pinggang Amerika, pesakit-pesakit dialisis perlu cuba untuk memasukkan makanan yang tinggi antioksidan dalam diet mereka kerana mereka membantu dengan mengurangkan keradangan kronik, kencing manis, kanser dan penyakit jantung. Makanan yang tinggi antioksidan yang selamat untuk Renal dan diet kencing manis termasuk beri, ceri, kubis, cauliflower, bawang putih, Bawang besar dan lada merah.

3. mengawasi pinggan: manakala ia mungkin menggoda untuk Manjakan diri anda di hari buruh musim perayaan bersama keluarga dan sahabat handai, ingat bahawa sebarang perubahan yang besar kepada diet anda disyorkan Renal atau pesakit kencing manis boleh menyebabkan komplikasi serius dan dalam sesetengah kes hospitalizations. Pastikan anda mengambil pengikat tambahan seperti yang disyorkan oleh pasukan penjagaan kesihatan anda. Cuba untuk menghadkan tinggi fosforus dan kalium hari buruh kegemaran seperti raisins, coklat, lecek kentang, salad kentang, serta makaroni dan keju,

4. mengalahkan haba: ia mungkin September, tetapi cuaca masih boleh bebawangnya. Pesakit-pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang yang kronik boleh menjadi dehidrasi dengan cepat dan overconsume cecair - menyebabkan terlampau banyak cecair. Cuba untuk mengalahkan haba dan kekal daripada matahari dan bilik sejuk. Mempunyai akses kepada beberapa anggur beku dan ais untuk menghisap di dalam kes anda mendapatkan dahaga dan tidak mahu melebihi pengambilan cecair.

5. perjalanan: Aktiviti hari buruh yang popular perjalanan menghabiskan masa di pantai atau melawat keluarga dan rakan-rakan. Jika anda berazam untuk mendapatkan percutian yang lepas dalam, kemudian menggunakan sistem trafik Jabatan Pengangkutan negeri anda yang pelancong "provides dengan keadaan trafik masa nyata, " kata Cooper Ragina Averella (Persatuan automobil Amerika Syarikat). Selain itu, pastikan anda memeriksa tayar anda sebelum memulakan perjalanan dan menyimpan satu kit kecemasan dalam kereta anda. Apatah lagi, dalam kes kecemasan, apabila perjalanan panjang jarak perkara-perkara seperti makanan tidak mudah rosak, lampu suluh dan selimut dapat menyimpan hidup anda jika anda tersekat di jalan raya.

Sebelum ini:hidup dengan pemindahan buah pinggang: mesti tahu fakta-fakta untuk CKD Dialisis pesakit dan

Artikel seterusnya:Selsema dengan penyakit buah pinggang, 5 Tips untuk Elakkan daripada dijangkiti

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat