WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

hidup dengan pemindahan buah pinggang: mesti tahu fakta-fakta untuk CKD Dialisis pesakit dan

2018-04-03 17:15

hidup dengan pemindahan buah pinggang: mesti tahu fakta-fakta untuk CKD Dialisis pesakit danRealiti tentang kehidupan dengan menjalani pemindahan ginjal: Mesti tahu fakta untuk CKD dan pesakit-pesakit dialisis

Tahukah anda, bahawa yang pertama berjaya buah pinggang pemindahan berlaku pada tahun 1954 di Peter Bent Brigham Hospital di Boston? Sekarang, kurang dari satu abad kemudian, beribu-ribu pemindahan buah pinggang telah mengambil tempat di Amerika Syarikat. Kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis akan menyedari bahawa pemindahan mempunyai banyak kelebihan termasuk menghapuskan keperluan untuk rawatan dialisis sama sekali. Kebanyakan pesakit yang telah mengalami dialisis dan kemudian mempunyai pemindahan buah pinggang yang dilaporkan mempunyai lebih banyak tenaga, diet yang kurang terhad dan komplikasi yang lebih sedikit. Pesakit pemindahan buah pinggang juga adalah lebih cenderung untuk kembali bekerja selepas pemindahan mereka daripada orang-orang yang menjalankan dialisis. Walau bagaimanapun, penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit perlu tahu bahawa pemindahan buah pinggang boleh juga mempunyai beberapa keburukan dan kelemahan.

Penulis, Danielle Barron berkata, adalah ancaman awal penolakan organ "Once ke atas, hidup dengan buah pinggang seseorang yang lain atau hati bukanlah tanpa cabaran budi. " sebagai contoh, Terdapat banyak ubat-ubatan anti penolakan (Immunosuppressant) yang dianggap perlu Elakkan buah pinggang tertinggi daripada gagal. Immunosuppressants mempunyai beberapa kemungkinan kesan sampingan termasuk: tekanan darah tinggi dan kenaikan berat badan (obesiti) - bererti peningkatan risiko penyakit kardiovaskular, strok dan serangan jantung.

Selain itu, ubat-ubatan selepas pemindahan boleh membawa kepada peluang yang meningkat mempunyai jangkitan. Malah, doktor mengesyorkan bahawa individu tertinggi menghadkan perjalanan mereka kerana penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dengan pemindahan buah pinggang lebih cenderung untuk mengalami masalah biasa seperti pelancong ' cirit-birit dan jangkitan sistem respiratori selepas penerbangan yang panjang . Selain itu, seperti yang umum peraturan-untuk-ibu jari, pesakit digalakkan untuk hanya perjalanan ke negeri-negeri di Amerika Syarikat dan negara-negara di luar negara yang mempunyai perkhidmatan kesihatan yang cemerlang sekiranya mereka dimasukkan ke sebuah hospital tempatan di kawasan itu untuk kecemasan.

Setelah menerima pemindahan buah pinggang, penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit yang berisiko tinggi untuk dijangkiti beberapa jenis kanser. Sebagai contoh, pesakit pemindahan buah pinggang adalah 250 kali lebih kemungkinan untuk mendapat kanser kulit daripada penduduk umum.

Kehamilan adalah juga sukar untuk wanita tertinggi kerana mereka mempunyai risiko yang lebih tinggi memerlukan Seksyen Caesarean (C-Section) dan mempunyai satu kelahiran pramatang dan/atau berat kelahiran yang rendah. Manakala kesuburan lelaki tidak terjejas, the Irish Times melaporkan, "in hari bulan ada amaran tentang salah satu daripada ubat Immunosuppressant digunakan selepas pemindahan, Mycophenylate dan risiko yang berpotensi dengan orang-orang yang mengambilnya dengan rakan-rakan yang akan hamil. "

Mark Murphy Persatuan buah pinggang Ireland berkata tentang pemindahan buah pinggang, "Ia bukan ubat... pesakit dengan pemindahan buah pinggang masih mempunyai penyakit buah pinggang peringkat akhir. " Walau bagaimanapun, walaupun dengan perkara di atas menggariskan cabaran, pesakit-pesakit yang menerima pemindahan buah pinggang biasanya hidup lebih lama daripada mereka yang tinggal dialisis (berdasarkan statistik averages). Dalam sesetengah kes, pesakit yang mendapat pemindahan buah pinggang yang hidup secara purata 10 hingga 15 tahun lebih lama berbanding jika mereka tinggal di dialisis. Yang tinggal penderma buah pinggang berfungsi, secara purata, 12 hingga 20 tahun, dan pinggang penderma yang telah mati dari 8 ke 12 tahun.

Jika anda inginkan pemindahan buah pinggang, maka jangan hanya tunggu di dalam senarai. Walaupun anda mungkin perlu untuk menghabiskan masa di dialisis, pastikan anda aktif mencari potensi jelasnya tinggal buah pinggang penderma yang boleh diguna pakai sebagai perlawanan anda. Beth Israel Deaconess Medical Center menyatakan, "Spending masa yang lama pada dialisis merosakkan peluang anda mempunyai pemindahan buah pinggang. Tetapi kajian menunjukkan bahawa mendapat pemindahan yang lebih cepat daripada nanti adalah secara umumnya pendekatan terbaik kerana masalah kesihatan yang dialisis boleh menyebabkan dari semasa ke masa. "Selain itu, kajian telah menunjukkan bahawa menghabiskan masa yang lama di dialisis sebelum pemindahan juga boleh menjejaskan kehidupan pemindahan buah pinggang baru.

Sebelum ini:Pesakit buah pinggang boleh menyakitkan Virus kecuali mereka cepat bertindak untuk merawat

Artikel seterusnya:5 Tips yang penting untuk buah pinggang dan pesakit dialisis

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat