WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pesakit buah pinggang boleh menyakitkan Virus kecuali mereka cepat bertindak untuk merawat

2018-03-31 10:48

Pesakit buah pinggang boleh menyakitkan Virus kecuali mereka cepat bertindak untuk merawatPesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit boleh menderita disebabkan Virus sakit sangat melainkan mereka cepat bertindak untuk merawat

Kayap herpes (Kayap) adalah ruam kulit yang menyakitkan yang biasanya muncul dalam sebuah band, sebidang atau kawasan yang kecil pada satu bahagian muka atau badan. Sesiapa yang pernah Chicken Pox boleh mendapat Kayap. Virus adalah paling biasa pada orang dewasa yang lebih tua dan orang-orang yang mempunyai sistem imun yang lemah kerana tekanan, kecederaan, ubat-ubat tertentu atau semua perkara di atas seperti pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD). Sebenarnya Kayap menjejaskan dianggarkan sejuta penduduk di Amerika Syarikat setiap tahun, dan kajian merupakan pesakit CKD menyimpulkan bahawa orang-orang dengan akhir peringkat buah pinggang penyakit (ESRD) mungkin berisiko untuk peningkatan prevalens keadaan.

Gejala-gejala ini berlaku secara berperingkat-peringkat, bermula dengan sakit kepala atau sentiviti cahaya. Anda juga boleh merasa seperti anda mempunyai selesema tetapi tidak mempunyai demam. Kemudian, anda mungkin akan merasa gatal-gatal, kesemutan, atau sakit di kawasan tertentu. Itulah di mana sebuah band, jalur atau sedikit kawasan ruam boleh berlaku beberapa hari kemudian. Ruam bertukar menjadi kelompok lepuh. Lepuh ini mengisi dengan cecair dan kemudian Kerak ke atas. Ia mengambil masa 2 hingga 4 minggu untuk lepuh untuk sembuh, dan mereka boleh meninggalkan parut. Sesetengah orang hanya mendapatkan seorang biasa ruam, dan sesetengah tidak mendapat ruam pada semua. Ia mungkin bahawa anda juga boleh merasa pening dan lemah, atau anda boleh mengalami kesakitan jangka panjang atau terdapat ruam pada muka anda, perubahan dalam penglihatan anda, perubahan dalam bagaimana anda boleh berfikir, atau terdapat ruam yang merebak.

Anda boleh bertanya kepada diri sendiri, "How Adakah saya melindungi diri saya daripada Kayap? " walaupun orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang mempunyai sistem imun yang lemah berisiko tinggi mendapat Kayap, pelalian perlu merupakan Malangnya jarang pilihan kerana ia merupakan hidup vaksin. Oleh itu vaksin yang digunakan untuk merawat Herpes Kayap adalah tidak selamat untuk orang dengan sistem imun yang lemah.

Oleh kerana menghapuskan faktor-faktor yang akan menekan sistem imun adalah mustahil bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), rawatan awal adalah sering jawapan terbaik untuk Kayap. Dalam kes yang teruk atau kerap, ubat-ubatan yang berterusan untuk mengurangkan risiko Kayap boleh menjadi pilihan. Jika anda immunosuppression teruk dan episod Kayap adalah kerap, bercakap dengan Nepheologist anda tentang kemungkinan mengambil ubat-ubatan antivirus setiap hari untuk satu-satu masa. Dalam sesetengah kes, ini boleh membantu menyekat episod seterusnya Kayap.

Orang-orang yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan menerima pemindahan buah pinggang adalah tidak berbeza daripada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) tanpa pemindahan. Disebabkan oleh peningkatan risiko membangunkan jangkitan menghantar calon pemindahan buah pinggang dan penerima diminta untuk tidak mengambil vaksin Kayap. Steven Katznelson, MD, Pengarah Perubatan California Pacific Medical Center program pemindahan buah pinggang menjelaskan, "vaksin hidup virus seperti Herpes Kayap pelalian (utk Chicken Pox atau Kayap) hendaklah tidak pernah diberikan kepada penerima pemindahan buah pinggang sebagai vaksin ini sebenarnya boleh mengancam nyawa jangkitan. "dia seterusnya menyatakan bahawa jika Nephrologist anda merasakan vaksin virus hidup adalah benar-benar perlu, ia perlu ditadbir sekurang-kurangnya satu bulan sebelum pemindahan.

Sebelum ini:buah pinggang dan Dialysis pesakit untuk menerima A menyelamatkan nyawa buah pinggang PERMINDAHAN

Artikel seterusnya:hidup dengan pemindahan buah pinggang: mesti tahu fakta-fakta untuk CKD Dialisis pesakit dan

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat