WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

buah pinggang dan Dialysis pesakit untuk menerima A menyelamatkan nyawa buah pinggang PERMINDAHAN

2018-03-31 10:45

buah pinggang dan Dialysis pesakit untuk menerima A menyelamatkan nyawa buah pinggang PERMINDAHANBerapa lama adalah terlalu lama bagi buah pinggang penyakit kronik (CKD) dan pesakit dialisis untuk menerima atau pemindahan ginjal menyelamatkan nyawa tawaran A?

"I benci dialisis, " pemapar menulis. "Am saya terlalu lama untuk mendapatkan pemindahan buah pinggang? Adakah ada had umur? Jika ya, berapa umur adalah terlalu lama untuk mendapatkan pemindahan buah pinggang? "

Ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik terutamanya mereka yang menjalankan dialisis keinginan yang pemindahan buah pinggang untuk meningkatkan kualiti hidup mereka dan mengelakkan banyak kesan-kesan sampingan yang dikaitkan dengan rawatan dialisis seperti: Anemia (kekurangan sel darah merah, yang mana berkurangan tenaga oksigen dan saps dan kekuatan), kelemahan, tenaga yang rendah, penyakit tulang, penyakit jantung, kerosakan saraf dan jangkitan. Apatah lagi, menurut Beth Israel Deaconess Medical Center, pesakit-pesakit yang menerima pemindahan buah pinggang biasanya hidup lebih lama daripada orang-orang yang tinggal dialisis.

Sudah tentu ini bukanlah sentiasa kes itu, dan terdapat risiko yang berkaitan dengan pemindahan buah pinggang termasuk: kanser, kencing manis, risiko yang kecil untuk mendapatkan AIDS dan Hepatitis B, serta meningkatkan risiko jangkitan disebabkan oleh Immunosuppressant yang perlu Ubat-ubatan. Walau bagaimanapun, menurut Beth Israel Deaconess Medical Center, "Patients yang mendapat suatu pemindahan buah pinggang sebelum dialisis hidup secara purata 10 hingga 15 tahun lebih lama berbanding jika mereka tinggal di dialisis. Muda dewasa memberi manfaat kepada sebahagian daripada satu buah pinggang pemindahan, tetapi bahkan dewasa sebagai 75 mendapat purata empat tahun lagi selepas pemindahan daripada jika mereka telah tinggal di dialisis. "

Oleh itu, dalam kebanyakan kes, usia bukanlah satu faktor dari segi menderma buah pinggang. Malah, Harold Wendt, ialah 84 tahun dan 11 bulan sewaktu pembedahan pemindahan buah pinggang. Manakala Wendt mungkin salah seorang daripadanya tertua pernah menerima pemindahan buah pinggang, kajian telah mendapati bahawa, "Survival selepas pemindahan buah pinggang pada pesakit lebih daripada 70 tahun bertambah pada dekad terakhir dan menawarkan kelebihan kelangsungan hidup yang lebih berkualiti. "

Dari semasa ke semasa mungkin akan ada lebih banyak lebih tua penerima kerana "doctors sedang mempertimbangkan kesihatan umum lebih daripada usia dalam penilaian mereka mengenai pemindahan calon, " kata Dr. R. Brian Stevens, yang beroperasi pada Wendt di Pusat Perubatan Nebraska di Omaha.

Begitu juga, untuk pesakit warga tua yang berminat untuk menderma buah pinggang, pemindahan, Johns Hopkins penyelidik mencadangkan bahawa pemindahan buah pinggang dilakukan menggunakan organ daripada penderma hidup yang berusia 70 tahun yang selamat untuk penderma dan menyelamatkan nyawa bagi penerima. "Ramai orang datang kepada saya dan berkata, 'Saya harap saya boleh mendermakan satu buah pinggang, tetapi saya terlalu lama'," perhatian Dr. Dorry Segev (Johns Hopkins University School of Medicine). "Apa kajian kami mengatakan bahawa jika anda berada dalam Kesihatan yang baik dan anda lebih 70, anda tidak terlalu tua untuk menderma buah pinggang yang anak anda, pasangan anda, rakan anda, sesiapa."

Oleh itu, bagi mereka yang berminat untuk menerima atau menawarkan hadiah kehidupan, umur adalah benar-benar "just nombor. " ini berita baik? Adakah anda fikir individu yang sihat sepatutnya dapat memberi atau menerima buah pinggang yang tanpa had umur? Berkongsi jawapan anda dengan lebih daripada rakan-rakan 26,800 melalui klik di sini dan melawat Facebook Fan Page. Sementara anda berada di sana seperti laman supaya anda tidak ketinggalan sebarang Azharina dan maklumat terkini.

Sebelum ini:Penderma buah pinggang yang melebihi usia 70 tahun?

Artikel seterusnya:Pesakit buah pinggang boleh menyakitkan Virus kecuali mereka cepat bertindak untuk merawat

Tag: Dialisis pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat