WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Penderma buah pinggang yang melebihi usia 70 tahun?

2018-03-31 10:43

Penderma buah pinggang yang melebihi usia 70 tahun?Pesakit CKD terdesak berkata, "Yes, sila! "

Banyak penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit akan berkembang sangat terdesak mendapatkan daripada senarai menunggu buah pinggang PERMINDAHAN dan menjalani kehidupan yang lebih lengkap dan lebih lengkap dengan pemindahan buah pinggang. Oleh kerana senarai sekarang lebih 100,000 orang dan mengira, dan masa tunggu negara purata melebihi 5 hingga 7 tahun, ramai pesakit memasuki bumi baru dan mempertimbangkan pilihan yang lebih drastik.

Penonton dan klien mencari A buah pinggang penderma kempen (klik disini) yang menulis, "Could anda membiarkan aku tahu apa rentang usia yang saya perlukan untuk mencari untuk berhubung dengan perlawanan realistik berdaya maju? I am 42 dan seseorang dalam 70 sana tidak kelihatan mungkin, bagaimana seseorang dalam 20-an mereka? "Ironinya, bilangan jelasnya (Pemurah) tinggal buah pinggang penderma yang berusia 70 tahun semakin meningkat dengan hasil kesihatan yang sangat cerah untuk penerima itu, serta penderma.

Dari tahun 1990 hingga 2010, 219 individu berumur 70 hingga 84 diderma pinggang mencadangkan Dr. Dorry Segev (Johns Hopkins University School of Medicine). Malah, dalam setahun semalam, 96 orang umur 65 tahun dan lebih tua berkhidmat sebagai penderma buah pinggang yang tinggal di Amerika Syarikat. Sama sekali, dewasa 1,382 65 tahun lama dan lebih tua telah berkhidmat sebagai penderma buah pinggang hidup jelasnya sejak 1988, menurut rangkaian yang bersatu untuk Organ berkongsi (menguruskan sistem pemindahan negara).

Apa yang lebih memeranjatkan ialah bahawa paling senior ini memberi organ-organ mereka untuk orang dewasa pertengahan umur dan lebih tua. Penerima biasa telah anak-anak mereka (37 peratus), diikuti oleh pasangan mereka atau rakan-rakan (35 peratus), adik-beradik (14 peratus), dan lain-lain saudara-mara, rakan-rakan dan orang yang tidak dikenali yang mereka merasakan satu sambungan (14 peratus).

Data mengenai perubatan hasil bila menggunakan buah pinggang yang lebih tua adalah agak terhad tetapi amat menggalakkan. Universiti Johns Hopkins mendapati bahawa 93 peratus daripada pesakit yang menerima buah pinggang daripada penderma hidup 70 tahun lama dan lebih tua telah hidup satu tahun selepas pembedahan pemindahan, dan 74.5 peratus terselamat tempoh lima tahun. Bagi pesakit yang mendapat buah pinggang daripada penderma buah pinggang hidup muda, 96 peratus telah hidup pada satu tahun dan 83 peratus pada lima tahun--hasil dianggap setara secara statistik. Berita Kesihatan Kaiser dilaporkan, "A laporan yang berasingan dari Dr. Sandip Kapur dan rakan-rakan di NewYork-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center mendapati bahawa ginjal daripada penderma hidup umur 60 dan lebih tua yang sama mungkin akan melangkah kuat selepas lima tahun sebagai orang-orang dari penderma muda. "perbezaan diperhatikan dalam keputusan untuk subset penderma 70 tahun lama dan lebih tua.

Namun, pakar-pakar perubatan adalah sangat berhati-hati tentang menerima buah pinggang daripada penderma yang lebih tua. Hampir tiga suku (3/4) pemindahan Pusat di seluruh Amerika Syarikat telah tidak menerima organ daripada orang-orang yang berumur lebih dari 70 tahun, dengan mengikut kajian Johns Hopkins. Walau bagaimanapun, keputusan positif daripada sumbangan bagi kedua-dua penerima dan penderma lebih tua berkhidmat sebagai hujah yang baik untuk perkembangan "the lebih tua hidup-penderma pemindahan kerana ini mungkin mewakili satu penyelesaian yang penting kepada kekurangan organ," membuat kesimpulan Dr. Sandip Kapur (Pusat Perubatan Universiti Cornell).

Memandangkan hakikat bahawa lebih ramai individu daripada semua peringkat umur akan melangkah ke hadapan untuk dijadikan potensi jelasnya (baik hati) tinggal buah pinggang penderma, penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit harus memastikan bahawa mereka terus berkongsi keperluan mereka untuk buah pinggang yang Pemindahan

Sebelum ini:Pemindahan ginjal Major Milestone menyerlahkan kekurangan teruk

Artikel seterusnya:buah pinggang dan Dialysis pesakit untuk menerima A menyelamatkan nyawa buah pinggang PERMINDAHAN

Tag: penderma buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat