WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Dibuang kerja buah pinggang untuk pesakit buah pinggang yang tidak termasuk penerima khusus

2018-03-27 11:01

Dibuang kerja buah pinggang untuk pesakit buah pinggang yang tidak termasuk penerima khususDibuang buah pinggang yang didapati kerja-kerja untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik yang tidak termasuk penerima khusus

Ia adalah penting untuk semua pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis untuk mengingati bahawa masyarakat penyakit buah pinggang kronik sudah pernah berubah kerana ia berusaha untuk memperbaiki kehidupan mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit. Penyelidikan ini sering digunakan kepada bentuk dasar, dan hasil kajian dari University of British Columbia (Kanada) datang dengan sedikit kontroversi seperti penyelidik mencadangkan bahawa buah pinggang daripada penderma si lebih tua (65 dan lebih tua) tidak lagi dibuang dan sebaliknya digunakan dalam pesakit 60 tahun dan lebih tua ketika mencabar dasar "the di Amerika Syarikat membenarkan pesakit yang lebih muda daripada 50 tahun untuk menerima pemindahan untuk memperluaskan kriteria penderma. "

Untuk memperluaskan kriteria penderma (ECD) adalah mana-mana penderma yang berusia 60, atau penderma yang berusia 50 dengan dua komplikasi berikut: (1) A sejarah tekanan darah tinggi, Creatinine (2) (ujian darah menunjukkan fungsi buah pinggang) lebih besar daripada atau bersamaan dengan 1.5 , atau (3) kematian akibat angin ahmar. Tempahan akan terkejut untuk mengetahui bahawa walaupun dengan 100,000 penyakit buah pinggang yang kronik pesakit yang menunggu pemindahan buah pinggang, memperluaskan kriteria penderma buah pinggang yang biasanya dibuang. Walau bagaimanapun, menurut kajian baru yang disiarkan dalam jurnal Persatuan Amerika Nefrologi, ginjal daripada penderma yang lebih tua adalah sesuai untuk pesakit-pesakit yang lebih tua kerana mereka jangka hayat yang lebih pendek.

Walaupun satu buah pinggang tunggal dari penderma kriteria berkembang mungkin berkesan untuk penerima yang lebih tua, kadang-kadang fungsi buah pinggang yang tunggal dari penderma kriteria berkembang adalah tidak mencukupi. Dalam kes ini, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit mungkin masih boleh menggunakan penderma kriteria berkembang dalam satu prosedur yang dikenali sebagai sebuah, dua buah pinggang pemindahan, di mana sepasang berkembang kriteria penderma buah pinggang dengan fungsi yang terhad akan dipindahkan ke dalam pesakit.

Adakah anda sedar tentang opsyen ini? Memandangkan kejadian penyakit buah pinggang kronik adalah meningkat dengan cepat dalam kebanyakan orang berumur 65 dan lebih tua, ini sangat baik mungkin merupakan pilihan yang berdaya maju untuk memotong senarai menunggu pemindahan buah pinggang. Daripada membuang buah pinggang penderma kriteria berkembang, masyarakat penyakit buah pinggang kronik boleh berkesan menangani kekurangan buah pinggang dengan menggunakan "less desirable ini" buah pinggang dalam penerima pemindahan buah pinggang bersedia.

Pusat pemindahan seperti Davis University of California yang (membawa Northern California dalam penggunaan berkembang kriteria penderma buah pinggang) mesti mendapat kebenaran bertulis daripada pesakit penyakit buah pinggang kronik yang sebelum menawarkan untuk memperluaskan kriteria penderma buah pinggang. Akhirnya, keputusan untuk menerima untuk memperluaskan kriteria penderma buah pinggang adalah peribadi, tetapi menurut University of California Davis pusat pemindahan, "Accepting untuk memperluaskan kriteria penderma buah pinggang dengan ketara boleh mengurangkan jumlah masa seseorang yang menunggu untuk PERMINDAHAN. "

Risiko yang berkaitan dengan buah pinggang berkembang kriteria penderma tidak diketahui sepenuhnya, tetapi ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa selepas 5 tahun, separuh daripada berkembang kriteria penderma buah pinggang masih boleh berfungsi berbanding 7 daripada 10 Standard kriteria penderma buah pinggang. Namun, kajian telah menunjukkan bahawa secara purata pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menerima buah pinggang sama ada daripada Standard kriteria penderma atau memperluaskan kriteria penderma mempunyai kemandirian unggul jika dibandingkan dengan baki yang tinggal pada dialisis.

Jika anda sedang mempertimbangkan menggunakan memperluaskan kriteria penderma buah pinggang untuk pemindahan kemudian bercakap dengan Nephrologists anda tentang sama ada untuk memberi kebenaran diberikan pelbagai komplikasi yang mungkin dan status kesihatan diri anda. Pertama, Walau bagaimanapun, berat masuk: akan anda mempertimbangkan menerima untuk memperluaskan kriteria penderma buah pinggang, dan sekiranya pesakit berumur kurang daripada 50 tahun disingkirkan dari menerima berpotensi untuk berkembang kriteria penderma? Berkongsi pendapat anda mengenai sakit buah pinggang meningkat dengan pesat di china Facebook Fan Page dengan lebih 18,000 pesakit penyakit buah pinggang kronik dan rakan-rakan lain

Sebelum ini:Perubahan sistem peruntukan pemindahan buah pinggang adalah berbahaya kepada pesakit yang lebih tua

Artikel seterusnya:Pemindahan ginjal Major Milestone menyerlahkan kekurangan teruk

Tag: penyakit buah pinggang Dibuang buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat