WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu peraturan memilih bulu terhadap lebih tua buah pinggang pesakit

2018-03-27 10:38

Buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu peraturan memilih bulu terhadap lebih tua buah pinggang pesakitAdakah ini baru pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu peraturan memilih bulu terhadap lebih tua kronik buah pinggang disease(CKD) pesakit?

Beberapa komen Facebook berkongsi artikel semalam, "It's di sini: terbesar perubahan kepada The buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu & buah pinggang peruntukan sistem dalam 26 Years" termasuk:

1.) "What perubahan yang besar. Sekarang saya perlu mendapatkan buah pinggang yang lebih cepat! Saya hanya berumur 26 tahun dan saya di dialisis. "

2.) "I semua untuk golongan muda mendapat pemindahan buah pinggang, tetapi saya berumur 59 tahun dan saya ada keluarga. Saya memerlukan pemindahan terlalu. Saya kecewa dengan perubahan-perubahan peraturan yang baru ini. "

Kedua-dua di atas komen sempurna membuktikan dua kontroversi aliran pemikiran yang bertentangan kerana ia berkaitan dengan sistem pengagihan senarai menunggu pemindahan buah pinggang baru. Aspek umur dan keutamaan senarai menunggu pemindahan buah pinggang adalah dikalangan divisiveness di masyarakat penyakit buah pinggang kronik. Pada dasarnya, semua pesakit yang menunggu pemindahan buah pinggang mesti mempertimbangkan soalan, kaedah-kaedah "Are buah pinggang baru PERMINDAHAN senarai menunggu pesakit penyakit buah pinggang kronik diskriminasi kepada yang lebih tua? "

Jim Myers, semasa pesakit dialisis dan pengasas cerita buah pinggang berkata, "In pendapat saya, menyokong piawaian baru yang muda buah pinggang pesakit. " Dr. Lainie Friedman Ross (University of Chicago) akan bersetuju dengan penegasan Encik Myers, "One kebimbangan besar saya diberikan bagaimana Ia adalah berstruktur, buah pinggang kebanyakan pergi kepada orang-orang yang lebih muda, "doktor yang dinyatakan. Beliau juga memaklumkan bahawa, "I berpendapat bahawa ia adalah diskriminasi terhadap orang-orang yang lebih tua. "

Tokoh-tokoh mencadangkan bahawa 1,100 buah pinggang akan pergi ke pesakit 50 dan lebih muda daripada pergi kepada orang-orang yang lebih tua daripada 50. Walau bagaimanapun, sesetengah telah dikemukakan bahawa ini adalah untuk menganggar kurang kerana, pesakit muda "If mempunyai akses yang lebih baik dan cepat kepada si penderma buah pinggang, mereka mungkin kurang cenderung untuk bertanya kepada orang yang tersayang untuk menderma kepada mereka--berkurangan jumlah buah-pinggang yang disediakan untuk PERMINDAHAN. "

Tidak semua orang bersetuju dengan Encik Myers dan Dr. Ross seperti Dr. Richard Formica (Yale University) yang mempengerusikan perolehan Organ dan rangkaian United rangkaian pemindahan Organ berkongsi buah pinggang pemindahan Jawatankuasa. Dr. Formica dan rakannya didapati bahawa alasan nombor satu "The kita kehilangan menjalani pemindahan ginjal adalah pesakit yang mati dengan buah pinggang, " dan mereka percaya bahawa sistem baru akan memaksimumkan keberkesanan penggunaan buah pinggang ditanam semula yang diberikan hayatnya.

Ideanya adalah cukup mudah, calon-calon yang lebih muda tidak akan menjadi sesak oleh pesakit-pesakit yang lebih tua. Jika anda mempunyai simpanannya (si penderma) buah pinggang dari 18 tahun yang anda jangka akan buat selama 14 tahun kemudian memberikannya kepada berusia 35 tahun dan bukannya penyakit buah pinggang yang kronik pesakit berusia 69 tahun. Oleh yang demikian, berusia 69 tahun perlu menunggu sehingga satu buah pinggang yang dijangka berlangsung hanya 6 tahun boleh didapati. Sudah tentu angka-angka adalah semua teori, tetapi banyak organisasi seolah-olah bersetuju dengan perubahan. Yayasan buah pinggang negara disenaraikan "More rapat dipadankan pemindahan, tidak semua orang perlu lima puluh tahun waranti, " dan "Potentially lebih penderma buah pinggang akan dipindahkan di bawah cadangan sistem, " sebagai positif kepada perubahan peraturan baru.

Namun, Encik Myers adalah tidak yakin tentang Bagaimanakah keberkesanan baru pemerintahan perubahan benar-benar akan, "First, jika kita akan menanam buah pinggang terbaik dalam pesakit yang Bongsu, Adakah kita masih tidak melihat pelbagai potensi pemindahan dalam hidup mereka? " ada juga kebimbangan tentang pematuhan dan sama ada penerima muda akan patuh kerana mereka perlu mempunyai buah pinggang mereka buat panjang. Jika tidak, mereka akan tamat betul-betul belakang dalam senarai dalam talian untuk buah pinggang tahan paling lama.

Sebelum ini:Laporan mencadangkan membantu sistem pemindahan buah pinggang baru

Artikel seterusnya:Perubahan sistem peruntukan pemindahan buah pinggang adalah berbahaya kepada pesakit yang lebih tua

Tag: penyakit buah pinggang pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat