WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Laporan mencadangkan membantu sistem pemindahan buah pinggang baru

2018-03-27 10:36

Laporan mencadangkan membantu sistem pemindahan buah pinggang baruLaporan mencadangkan baru buah pinggang pemindahan sistem membantu beberapa tetapi tidak tidak menetapkan kronik buah pinggang disease(CKD) "Wait Time" masalah

Sebagaimana yang dilaporkan sebelum ini, buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu peruntukan sistem baru yang dilaksanakan pada 4 Disember, 2014, kini menekankan "Padanan panjang umur." Pada dasarnya, umur dan kriteria perubatan digunakan untuk memberikan markah, setiap buah pinggang dan penerima tertinggi sebanyak 20% daripada buah pinggang ke 20% penerima yang dijangka untuk menggunakannya terpanjang dan biasanya bermakna pesakit muda, jauh lebih sihat.

Dr. William Bry (California Pacific Medical Center) berkata bahawa pesakit-pesakit yang lebih tua "Jangan tambang dalam gambar anggaran kelangsungan hidup selepas pemindahan itu." Itulah sebabnya mengapa buah pinggang lama pemindahan sistem pengagihan ini kebanyakannya tiba, dahulu. Ia diagihkan si penderma organ kepada pesakit-pesakit yang menunggu paling lama, bahkan jika penerima adalah lebih tua dan kurang sihat daripada yang lain dalam senarai.

"Kita berhasrat untuk menjadikan buah pinggang tahan lebih lama," kata Dr. David Klassen (Pengarah Perubatan untuk rangkaian yang bersatu untuk berkongsi Organ). Namun, Adakah sistem baru ini yang hanya diperkenalkan berkesan? Pada asalnya, Amerika dalam rangkaian untuk berkongsi Organ ingin menggunakan tulen "umur hampir sama", tetapi diskriminasi umur kebimbangan dari Jabatan Keadilan dan berkumpulan termasuk Amerika Persatuan daripada bersara orang (AARP) membawa kepada Kelanjutan Usia yang sepadan.

Jurnal Negeri Wisconsin melaporkan bahawa sistem pemindahan buah pinggang baru, "Helps beberapa tetapi tidak alamat [yang] tunggu masa gap. " Ya, buah pinggang PERMINDAHAN senarai peruntukan sistem baru mempunyai beberapa Kumpulan "pemenang," yang kebanyakannya pesakit muda dan orang-orang yang mempunyai jenis darah atau sistem imun yang menjadikan ia sangat sukar untuk mencari penderma yang sepadan. Namun, proses peruntukan baru juga mempunyai budi "rugi" siapa terutamanya orang tua yang mungkin perlu menunggu lagi untuk pemindahan buah pinggang atau menerima buah pinggang berkualiti rendah.

Hari kemuncak angka senarai menunggu pemindahan buah pinggang fakta bahawa sejak sistem pengagihan yang baru adalah pakai pemindahan buah pinggang pada pesakit-pesakit yang berkurangan 50 tahun lama dan lebih tua daripada kira-kira 62% daripada semua penerima kepada 53%. Di lain-lain-sisi, mengikut, jurnal Negeri Wisconsin, buah pinggang pemindahan pesakit berumur 18 hingga 49 telah meningkat daripada kira-kira 33% daripada semua penerima kepada 43%.

Seperti tempahan tahu, terdapat lebih 100,000 pesakit penyakit buah pinggang kronik pada senarai menunggu buah pinggang pemindahan. Walau bagaimanapun, hanya 17,000 pesakit menerima pemindahan buah pinggang tahun lepas dan Malangnya, 4,300 individu-individu yang telah menunggu meninggal dunia. Namun, perubahan peraturan buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu peruntukan sistem tidak muncul untuk menangani cabaran geografi yang menyebabkan jurang luas di tunggu times atau pun membetulkan isu berterusan 2,600 (1 dalam 5 atau 19%) buah pinggang yang sembuh setiap tahun sia-sia.

Sebelum ini:Program untuk mengimbangi perbelanjaan penderma buah pinggang perlu meningkatkan pemindahan pesakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu peraturan memilih bulu terhadap lebih tua buah pinggang pesakit

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat