WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Kesan sampingan pemindahan buah pinggang yang tidak ada memberitahu pesakit buah pinggang kira-kira

2018-03-27 09:52

Kesan sampingan pemindahan buah pinggang yang tidak ada memberitahu pesakit buah pinggang kira-kiraKesan sampingan pemindahan buah pinggang yang tidak ada memberitahu pesakit penyakit kronik buah pinggang kira-kira

Kualiti tidur yang terganggu dan siang hari sleepiness adalah pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) selepas menerima pemindahan buah pinggang. Walau bagaimanapun, ia adalah selalunya hanya diambil kira oleh pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang telah menerima pemindahan buah pinggang. Walaupun sesetengah boleh lihat gangguan tidur sebagai kesan sampingan yang kecil dan agak ringan mempunyai kehidupan yang baru berubah pemindahan buah pinggang, penemuan baru mendedahkan kekerapan insomnia selepas pemindahan yang boleh menyebabkan komplikasi kesihatan yang utama yang sangat tinggi dan juga meningkatkan risiko kematian.

Satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal Nefrologi Biomedcentral mendapati bahawa masalah tidur paling kerap di kalangan orang dengan pemindahan buah pinggang adalah kesukaran tinggal tidur (49.4%), diikuti dengan masalah tertidur (32.1%). 62.9% daripada pemindahan pesakit terpaksa bangun untuk rasa yang adalah gangguan tidur yang paling biasa dan disebabkan 27% penerima pemindahan untuk mengurangkan fungsi siang hari.

Lain kajian pertama dilaporkan oleh Nordic Sains dan kemudiannya diterbitkan dalam Journal of tidur penyelidikan, seterusnya mengesahkan bahawa insomnia yang dikaitkan dengan pelbagai masalah kesihatan termasuk risiko yang lebih tinggi untuk kebimbangan, kemurungan, fibromyalgia (sakit meluas kronik ), pukulan cemeti, artritis reumatoid, arthrosis

(rawan berkaitan umur kemerosotan keadaan), sakit kepala yang teruk, serangan jantung, asma dan osteoporosis. Penyelidik juga mendapati sebuah persatuan yang kurang kukuh antara insomnia dan kegemukan, hipertensi dan strok.

"The pautan untuk serangan jantung ini amat menarik, " Borge Sivertsen, Institut Kesihatan awam yang dicadangkan Norway. "One mungkin penjelasan adalah bahawa masalah tidur meningkatkan stres tindak balas badan, yang mempunyai kesan negatif terhadap fungsi jantung. " apa yang jelas, Walau bagaimanapun, adalah bahawa insomnia berkaitan rapat dengan peningkatan risiko kematian awal.

Sebelum ini:Utama kesan-kesan sampingan daripada buah pinggang pemindahan untuk buah pinggang pesakit

Artikel seterusnya:Dengan pemindahan ginjal - Anehnya, malah kejayaan membawa komplikasi

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat