WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Utama kesan-kesan sampingan daripada buah pinggang pemindahan untuk buah pinggang pesakit

2018-03-27 09:48

Utama kesan-kesan sampingan daripada buah pinggang pemindahan untuk buah pinggang pesakitPeranti yang baru ditemui untuk merawat kesan-kesan sampingan utama pemindahan buah pinggang untuk pesakit-pesakit CKD yang disediakan

Kualiti tidur yang terganggu dan sukar untuk mengawal tekanan darah adalah perkara biasa pada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang telah menerima pemindahan buah pinggang dan boleh membawa kepada komplikasi yang teruk atau akhirnya menyebabkan kegagalan pemindahan. Kajian telah menunjukkan bahawa 49.1% daripada penerima pemindahan buah pinggang mempunyai kesukaran yang tinggal tidur manakala hipertensi (tekanan darah tinggi) yang ditemui melahirkan dalam 60% hingga 80% daripada pesakit Chroni buah pinggang Disease(CKD) selepas pemindahan buah pinggang. WebMD dilaporkan pada setiap hari Selasa 10hb Disember 2013 bahawa kajian baru mendedahkan orang dengan "sleep ' sleep apnea ' dan sukar untuk mengawal darah tinggi pressure" boleh merawat keadaan kedua-dua dengan peranti tekanan Airway positif berterusan (CPAP). Ini mungkin berita baik bagi mereka yang Chroni buah pinggang Disease(CKD), terutamanya individu yang sedang mencari untuk melindungi buah pinggang mereka PERMINDAHAN dari kegagalan.

Pengarang utama kajian itu, Dr Miguel Angel Martinez-Garcia (di Politeknik Hospital Universiti di Valencia), berkata, kekerapan "The tidur ' sleep apnea ' pada pesakit dengan tahan [tekanan darah tinggi] adalah sangat tinggi. " peserta yang menggunakan peranti CPAP selama 12 minggu mengurangkan tekanan darah diastolic mereka (kegunaan bawah, mengukur tekanan dalam arteri di antara rentak) dan meningkat tekanan darah mereka pada waktu malam secara keseluruhannya, penyelidik mendapati.

Diterbitkan dalam jurnal Persatuan Perubatan Amerika pada 11 Disember 2013, kajian mendapati bahawa orang-orang yang menerima CPAP diturunkan tekanan darah mereka purata 3.1 mm Hg lebih banyak daripada orang-orang yang tidak menerima CPAP. Apatah lagi adalah bahawa orang-orang yang telah dirawat dengan CPAP mempunyai mm 3.2 Hg pengurangan lebih besar dalam tekanan darah diastolic purata 24-jam.

Anda boleh bertanya diri anda, "Why melakukan ini seolah-olah komplikasi sebegitu rapat berkaitan? " jawapan mudah adalah, "Because mereka adalah. " menjeda dalam pernafasan yang disebabkan oleh ' sleep apnea ' tidur boleh mengganggu pesakit Chroni buah pinggang Disease(CKD) dan mencegah tekanan darah mereka waktu malam dari pengguguran secara kerap. Sistem CPAP terdiri daripada motor yang menolak udara melalui satu tiub yang disambungkan kepada topeng yang sesuai ke atas pesakit Chroni buah pinggang Disease(CKD) mulut dan hidung yang menyimpan saluran udara daripada penutupan; membolehkan tidur berterusan dan kejatuhan tekanan darah membolehkan biasanya.

Kos Mesin CPAP berbeza dari beberapa ratus ringgit hingga $1,000, menurut Dr. Lee-Chiong, Profesor di National Health Yahudi di Denver Universiti Colorado. Dia seterusnya menyatakan bahawa peralatan CPAP akan dilindungi oleh insurans kebanyakan, termasuk Medicare. Oleh itu, buah pinggang Hospital di china menggalakkan semua ahli komuniti Disease(CKD) Chroni buah pinggang yang sedang bergelut dengan ' sleep apnea ' tidur dan/atau sukar untuk mengawal tekanan darah tinggi untuk bercakap dengan Nephrologists mereka tentang penggunaan alat CPAP, terutamanya bagi mereka yang mempunyai menerima pemindahan buah pinggang.

Sebelum ini:Pembedahan pemindahan buah pinggang di dalam permintaan yang tinggi antara semua organ

Artikel seterusnya:Kesan sampingan pemindahan buah pinggang yang tidak ada memberitahu pesakit buah pinggang kira-kira

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat