WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pembedahan pemindahan buah pinggang di dalam permintaan yang tinggi antara semua organ

2018-03-23 08:59

Pembedahan pemindahan buah pinggang di dalam permintaan yang tinggi antara semua organPembedahan pemindahan buah pinggang dalam permintaan yang tinggi antara semua organ: Strategi untuk mengurangkan masa menunggu

Masa purata menunggu bagi pemindahan buah pinggang 1,121 hari dan boleh berbeza-beza di beberapa Negeri bergantung kepada beberapa faktor berbeza. Sebagai contoh, California adalah tiga kali seperti panjang. Walaupun sejumlah kira-kira 93,000 pesakit berdaftar untuk a pemindahan buah pinggang di Amerika Syarikat, hanya 50,000 orang adalah calon-calon yang aktif (layak untuk pemindahan). Oleh itu, salah satu perkara pertama yang perlu anda lakukan untuk meningkatkan peluang anda pemindahan adalah kekal aktif dalam senarai menunggu anda. Walau bagaimanapun, ia adalah jelas bahawa individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mesti lebih daripada sekadar memperolehi tempat terakhir pemindahan senarai menunggu kerana 5000-6000 pesakit meninggal dunia setiap tahun semasa menunggu untuk di buah pinggang.

Terdapat strategi-strategi lain yang boleh digunakan untuk mempercepatkan proses mendapatkan satu pemindahan buah pinggang yang termasuk senarai pusat pemindahan lebih daripada satu (pelbagai senarai). Kajian secara konsisten telah menunjukkan bahawa pesakit yang strategik disenaraikan beberapa banyak akan meningkatkan peluang mereka untuk menerima pemindahan buah pinggang lebih cepat. Walau bagaimanapun, hanya dengan semata-mata 4.7% daripada individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) menggunakan teknik Penyenaraian berganda.

Terdapat juga laman web sumber tersedia yang membantu orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) untuk mencari pusat-pusat pemindahan buah pinggang dengan masa menunggu purata terendah yang terdekat dengan tempat tinggal mereka. Alat laman web mesra pengguna yang percuma ini boleh membantu terutamanya kepada orang yang tidak pada buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu di kawasan masa tunggu yang tinggi kerana ia boleh meningkatkan pencapaian mereka terhadap pilihan pusat-pusat pemindahan buah pinggang dengan jauh rendah tunggu masa. Sila email saya untuk maklumat lanjut dan sambungan terus ke tapak-tapak yang dibincangkan.

Selain itu, pertimbangkan bertanya kepada yang tersayang untuk derma hidup. Walaupun memahami bahawa membincangkan keperluan anda untuk satu buah pinggang dengan keluarga dan rakan-rakan anda mungkin sukar dan emosi terbabit, ia adalah penting bahawa anda mengikuti strategi ini untuk meningkatkan dengan ketara peluang anda menerima pemindahan buah pinggang. Akhirnya orang ingin membantu anda, terutamanya kawan rapat dan keluarga anda. Sila lihat artikel "Directed Donor". Jika strategi ini tidak berfungsi, maka anda boleh beralih kepada media sosial. terserlah Eddie Beatrice dan kisah-kisah yang menarik tentang bagaimana beliau telah mampu untuk mencari penderma buah pinggang hidup dalam masa 90 minit membuka laman Facebook. Penderma beliau menerangkan apa pindah Nya untuk mengambil tindakan segera untuk membantu Eddie di mengapa ini buah pinggang penderma secara positif memberi respon di Facebook meminta dari yang asing dalam hanya 90 minit.

Buah pinggang dipasangkan derma (KPD) telah menjadi sumber yang paling pesat berkembang transplantable pinggang mengatasi halangan yang dihadapi oleh penderma hidup yang dianggap serasi dengan penerima mereka. KPD akan membolehkan penderma yang sesuai untuk membantu mereka penerima dengan menderma kepada penerima lain yang juga mempunyai penderma yang sesuai. Sebelum ini, pesakit yang buah pinggang diperlukan dipaksa untuk tunggu sehingga penderma yang sesuai sama ada dijumpai atau si mati, melainkan melalui KPD, buah pinggang boleh pada dasarnya ditukar melalui berbilang pasangan supaya pesakit boleh mendapatkan buah pinggang yang sesuai terlebih dahulu. Kajian Johns Hopkins menunjukkan bahawa meningkatkan penggunaan mekanisme pertukaran ini akan membantu lebih ramai individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang menerima pemindahan.

Mempunyai penyakit buah pinggang kronik boleh mengingatkan anda berapa banyak nyawa berada di luar kawalan anda yang boleh mencetuskan perasaan negatif yang banyak. Webster mentakrifkan Hope sebagai "wanting atau ingin sesuatu dengan yakin jangkaan. " harapan tentang hidup dengan jangkaan apa boleh, utama adalah untuk mencari dan mengekalkan harapan ketika hidup adalah menyampaikan kami dengan cabaran, kesulitan dan halangan. Individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mempunyai banyak sebab untuk berasa penuh harapan, memandangkan keadaan mereka, bahawa mereka akan menjalani kehidupan yang berpanjangan dan bermakna. Orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang hidup lebih lama semasa dialisis dan baru kemajuan seperti buah pinggang tiruan menjadi penyelesaian yang praktikal kepada penyakit buah pinggang. Strategi-strategi seperti yang digariskan di atas akan membantu anda dalam mendapatkan buah pinggang lebih cepat dan kajian baru yang telah dikongsi, mengenalpasti cara-cara untuk memastikan anda dipindahkan buah pinggang lagi. Dalam pelbagai cara permainan telah berubah dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Sebelum ini:Para penderma buah pinggang hidup dengan ketara perubahan risiko komplikasi

Artikel seterusnya:Utama kesan-kesan sampingan daripada buah pinggang pemindahan untuk buah pinggang pesakit

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat