WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Para penderma buah pinggang hidup dengan ketara perubahan risiko komplikasi

2018-03-23 08:55

Para penderma buah pinggang hidup dengan ketara perubahan risiko komplikasiPara penderma buah pinggang hidup dengan ketara perubahan risiko komplikasi ini boleh memberi kesan buah pinggang kronik (CKD) penyakit masyarakat

Pada tahun-tahun sejak tahun 1998, telah ada komplikasi yang lebih sedikit dan penginapan hospital berkurangan bagi mereka yang memilih untuk mendermakan salah satu buah pinggang mereka dua daripada dalam altruisme (penderma hidup), penyelidik melaporkan dalam jurnal klinikal terbaru Persatuan Amerika bagi Nefrologi. Dengan 98,000 pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) disenaraikan mungkin menerima pemindahan buah pinggang dan 6,000 orang meninggal dunia setiap tahun semasa menunggu senarai pemindahan buah pinggang, ia adalah jelas bahawa keperluan untuk buah pinggang jauh outpaces bekalan yang disediakan. Dengan demikian penderma hidup menduduki memainkan peranan yang semakin penting dalam membantu untuk menyelamatkan nyawa orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Malah, hanya lebih satu pertiga daripada pemindahan buah pinggang semua di Amerika Syarikat pada masa ini datang dari penderma hidup.

Hanya 7.6% daripada penderma hidup menderita dengan komplikasi selepas menderma buah pinggang, yang turun daripada 10.1% daripada penderma yang mempunyai komplikasi yang teruk selepas prosedur pemindahan yang pada tahun 1998. Purata tempoh penginapan hospital adalah juga jatuh dari 3.7 hingga 2.5 hari. Kadar ini adalah sama seperti yang dihadapi oleh pesakit-pesakit yang mendapatkan lampiran atau gallbladders yang diambil mereka.

Buah pinggang Hospital di china akan ambil perhatian bahawa profil penderma hidup telah beralih sedikit ke individu-individu yang mempunyai kadar yang lebih tinggi daripada kemurungan, tekanan darah tinggi dan obesiti. Mengambil semua individu bersama-sama, yang mempertimbangkan menjadi penderma hidup hendaklah digalakkan untuk menderma kerana kajian telah menunjukkan bahawa kesan sampingan jangka panjang mahupun pendek berkurangan dengan ketara. Penyelidik mencadangkan bahawa penemuan mereka membuktikan perlu sentiasa memantau mereka yang menderma buah pinggang mereka dan bagaimana mereka tambang selepas prosedur sebagai persiapan untuk kesihatan penderma hidup serta buah pinggang PERMINDAHAN penerima.

Sebelum ini:Pesakit buah pinggang isu-isu yang harus dipertimbangkan sebelum pemindahan

Artikel seterusnya:Pembedahan pemindahan buah pinggang di dalam permintaan yang tinggi antara semua organ

Tag: penderma buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat