WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pesakit buah pinggang isu-isu yang harus dipertimbangkan sebelum pemindahan

2018-03-23 08:53

Pesakit buah pinggang isu-isu yang harus dipertimbangkan sebelum pemindahan"Lesser Known penting" pesakit penyakit ginjal kronik isu perlu pertimbangkan sebelum pemindahan

Apabila pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) mempertimbangkan untuk menerima pemindahan buah pinggang mereka mesti faktor bahawa rawatan mempunyai set sendiri kelebihan dan masalah-masalah yang harus ditimbang dengan berhati-hati. Sesetengah orang mempunyai pemindahan buah pinggang dan buah pinggang mereka disumbangkan berjalan dengan baik dengan beberapa masalah, tetapi ini bukanlah sentiasa kes. Berikut adalah perkara-perkara penting yang tiap-tiap orang dengan CKD harus mempertimbangkan apabila menimbangkan pemindahan buah pinggang.

Pembedahan: Ada risiko tertentu dengan apa-apa pembedahan. Risiko-risiko yang mungkin termasuk reaksi terhadap Anestetik, jangkitan atau masalah fizikal yang timbul semasa atau selepas pembedahan.

Masalah penolakan selepas pemindahan buah pinggang: badan anda secara semulajadi cuba untuk menolak (menghilangkan) perkara-perkara yang asing kepadanya sebagai sebahagian daripada respon imun anda. Antibodi dan sel darah putih (limfosit) menyerang virus, kulat, bakteria dan lain-lain bahan asing (seperti buah pinggang yang tertinggi). Ubat-ubatan immunosuppressive menyekat sistem imun badan. Anda akan mengambil ubat-ubatan ini selagi anda mempunyai pemindahan anda. Ini dilakukan untuk cuba menipu badan anda menerima buah pinggang baru dan tidak menolak ia. Versi moden ubat-ubatan ini telah banyak mengurangkan bilangan rejections, tetapi rejections masih berlaku.

Immunosuppressive ubat-ubatan: Semua ubat-ubatan yang immunosuppressive mempunyai kesan sampingan kerana sistem imun (diturunkan) suppressed badan anda kurang mampu untuk melawan kuman, bakteria dan lain-lain masalah kesihatan yang mungkin timbul. Kesan-kesan sampingan yang biasa termasuk bulu lebih banyak; perubahan dalam lemak badan yang menyebabkan kenyang di pipi, perut, dan belakang; perubahan mood; kehilangan ingatan jangka pendek; meningkatkan selera makan; kerosakan hati; dan penyakit tulang. Dalam kes-kes lain immunosuppressants boleh menyebabkan masalah kesihatan yang lain untuk membangunkan seperti kencing manis, katarak, ulser peptic dan masalah tulang dan sendi. Ia tidak diketahui lebih awal jika anda akan membangunkan mana-mana masalah-masalah atau bagaimana serius mereka mungkin. Semua kesan sampingan berbeza-beza dari seorang ke seorang dan bergantung kepada jumlah setiap ubat yang sedang diambil. Lama-kelamaan, doktor anda merendahkan jumlah ubat-ubatan yang diperlukan, yang mengurangkan dengan ketara risiko negatif. Diet dan senaman selalu membantu.

Pembayaran: Kebanyakan pesakit yang mampu untuk mempunyai pemindahan buah pinggang mempunyai mereka kos hospital yang dibayar oleh syarikat insurans swasta dan Medicare. Sumber-sumber ini juga biasanya membayar 80% daripada yuran dan sebahagian yuran makmal anda doktor anda. Selepas keluar dari hospital, Medicare membayar 80% daripada kos Lawatan Perubatan susulan pesakit luar selama tiga tahun dan caj-caj ubat immunosuppressive untuk 36 bulan. Ini meninggalkan pesakit untuk membayar untuk ubat-ubatan mahal samping selepas tempoh masa tersebut. Jika pesakit tidak mampu ubat-ubatan selepas 36 bulan tempoh masa, buah pinggang tertinggi akan berhenti berfungsi dan pesakit akan kembali sama ada untuk rawatan dialisis lebih mahal, atau akan mati.

Penderma hidup: Sumber-sumber pembiayaan ini juga akan membayar kos perubatan kerja-up sebelum pembedahan untuk penderma hidup dan Medicare (jika orang itu mendapat buah pinggang adalah layak untuk Medicare) akan membayar 100% kos hospital dan pakar bedah untuk mengeluarkan si penderma buah pinggang . Penyelaras kewangan anda buah pinggang pemindahan Pusat harus mampu untuk menjawab apa-apa soalan yang anda mungkin ada tentang pembiayaan kos pemindahan.

Had untuk Diet anda: orang dengan pemindahan yang biasanya makan diet yang biasa. Anda mungkin masih perlu berhati-hati daripada jumlah sodium (garam) dan kalium dalam diet anda. Anda juga perlu menonton jumlah kalori yang anda makan untuk mengelakkan kenaikan berat badan yang terlalu banyak yang boleh menyebabkan buah pinggang anda baru tertinggi gagal.

Manfaat utama pemindahan buah pinggang berjaya adalah dialisis yang tidak lagi diperlukan yang secara amnya bermaksud yang dilanjutkan dan peningkatan kualiti hidup. Pemindahan pesakit sering kembali untuk bekerja dalam tempoh lapan minggu selepas pembedahan mereka. Pemindahan buah pinggang membebaskan seseorang dengan CKD untuk menyambung kehidupan normal termasuk pekerjaan, pelancongan, sukan dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, pemindahan buah pinggang adalah tidak tanpa adil daripada risiko. Sebagai contoh, ia memerlukan pembedahan besar, anda perlu menunggu buah pinggang penderma atau simpanannya, badan anda boleh menolak buah pinggang, dan anda akan perlu untuk mampu immunosuppressants.

Sebelum ini:Keperluan untuk penderma buah pinggang bagi pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Para penderma buah pinggang hidup dengan ketara perubahan risiko komplikasi

Tag: pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat