WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Penderma buah pinggang layak jika tidak hilang kelayakan daripada menderma kepada pesakit buah pinggang

2018-03-22 11:05

Penderma buah pinggang layak jika tidak hilang kelayakan daripada menderma kepada pesakit buah pinggangSebaliknya penderma buah pinggang yang layak yang hilang kelayakan daripada menderma kepada pesakit buah pinggang kronik Disease(CKD) disebabkan oleh kekurangan dana

Menurut AS perolehan Organ dan Transplantasi rangkaian (OPTN), lebih 123,000 orang Amerika sedang menanti pemindahan organ untuk; majoriti yang masih 102,000 + pesakit yang pernah mengalami kegagalan buah pinggang kronik dan memerlukan pemindahan buah pinggang. Masa purata menunggu bagi pemindahan buah pinggang adalah 5 hingga 7 tahun dan pendakian itulah sebabnya tahun lepas sahaja, secara purata 13 orang meninggal dunia setiap hari sementara menunggu pemindahan buah pinggang mereka.

Ya, ramalan ramai yang mahukan pemindahan buah pinggang kelihatan suram, tetapi satu sumber harapan adalah jelasnya (tidak) tinggal buah pinggang derma yang sedang underutilized secara besar-besaran. Walaupun kajian menunjukkan bahawa terdapat banyak potensi hidup buah pinggang penderma yang ingin membantu, mereka tidak dapat berbuat demikian kerana mereka tidak mampu belanja tersebut.

Huffington Post melaporkan Sigrid goreng-Revere pengalaman peribadi di mana beliau dikehendaki untuk menderma kepada rakan dengan penyakit buah pinggang kronik yang terdesak memerlukan pemindahan buah pinggang. Ketika dia sedang "medically serasi dan Diinsuranskan, " dia akhirnya disingkirkan oleh rakan beliau PERMINDAHAN pasukan kerana Cik goreng-Revere tidak mempunyai kemampuan kewangan yang mampu perbelanjaan perlu pemulihan diri.

Walaupun pesakit penyakit buah pinggang kronik insurans meliputi kos perubatan langsung mereka tinggal buah pinggang si penderma, mereka tidak memberi sokongan untuk pengangkutan, lodging, upah penjagaan anak atau hilang. Malangnya, rakan Sigrid's adalah antara hampir 5,000 pesakit penyakit buah pinggang kronik yang mati Tahunan semasa berjuang untuk mencari penderma buah pinggang hidup.

Disebabkan oleh kekurangan secara besar-besaran buah-pinggang yang tersedia bagi pemindahan, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit harus masih cuba untuk mengatasi cabaran kewangan yang menghalang mereka daripada menerima pemindahan ginjal daripada penderma buah pinggang hidup. Oleh yang demikian, pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik yang mahukan pemindahan buah pinggang yang harus menyediakan penderma buah pinggang mereka berpotensi dengan sewajarnya pembiayaan sumber-sumber yang tersedia pada masa ini dan jatuh ke dalam kaedah pemindahan buah pinggang OPTN.

Sebagai contoh, memahami halangan pembiayaan, Cik goreng-Revere ditubuhkan di Amerika Syarikat tinggal Organ penderma dana untuk membantu jelasnya tinggal buah pinggang penderma meliputi kehilangan upah dan perbelanjaan berkaitan derma dengan menggunakan sumbangan kewangan untuk Kickstarter dalam talian Kempen. Dana ini telah membantu hidup tiga penderma buah pinggang dan sedang mengkaji tiga permohonan tambahan bantuan.

Selain itu, dalam negara hidup penderma bantuan Pusat (NLDAC) telah ditubuhkan pada tahun 2006 untuk menyediakan akses yang lebih luas kepada hidup Organ derma termasuk pemindahan buah pinggang untuk orang yang ingin menderma, tetapi tidak meliputi perjalanan dan perbelanjaan lain yang berkaitan dengan Derma hidup. Seperti tempahan tahu, Akta pemindahan Organ Kebangsaan 1984 dibuat ia menyalahi undang-undang untuk memberi pampasan kepada penderma Organ, dan Walaupun ramai mendapati program-program ini sangat berguna dan malah menyelamatkan nyawa, takut sesetengah orang mereka memasuki Wilayah keruh "ethically, " Huffington Post dilaporkan.

Pemindahan Dr. pakar bedah Talia Baker (Northwestern University) menentang mereka, tetapi menunjukkan bahawa program-program bantuan penderma buah pinggang hidup membunyikan "a sedikit Tutup untuk pembayaran bagi organ-organ, " dan membuat "a dia sedikit tidak selesa. " suara anda perkara-perkara. Apa pendapat anda tentang dana goreng-Revere dan NLDAC untuk membantu hidup derma buah pinggang? Klik di sini untuk seperti the KidneyBuzz.com Fan Page dan menyertai dalam pada perbualan dengan lebih daripada 15,000 penyakit buah pinggang kronik ahli lain!

Sebelum ini:Penderma buah pinggang hidup melompat ke hadapan pemindahan ginjal

Artikel seterusnya:Petisyen dasar-dasar untuk meningkatkan hidup derma buah pinggang

Tag: penderma buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat