WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Penderma buah pinggang hidup melompat ke hadapan pemindahan ginjal

2018-03-22 11:01

Penderma buah pinggang hidup melompat ke hadapan pemindahan ginjalPenderma buah pinggang hidup melompat ke hadapan senarai menunggu pemindahan buah pinggang jika mereka pernah memerlukan pemindahan

Salah satu jua ketidakpastian terbesar yang banyak sebaliknya bersedia hidup penderma buah pinggang adalah keprihatinan, "What akan berlaku jika saya memerlukan satu buah pinggang pada masa akan datang dan saya pun telah menyumbangkan ia kepada orang lain? " Well, kebanyakan percaya bahawa mereka akan berada dalam kedudukan yang sama seperti semasa Pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik yang telah menyumbangkan sebuah buah pinggang, tetapi keinginan pemindahan buah pinggang. Walau bagaimanapun, satu kajian baru mengesahkan yang sebenarnya jika seseorang individu yang menderma buah pinggang yang sebelum ini memerlukan satu buah pinggang PERMINDAHAN pada masa akan datang maka mereka "jump ke hadapan pemindahan talian. " Inilah jelas sekeping amat penting maklumat bagi sesiapa sahaja yang samada memandangkan menjadi penderma buah pinggang hidup untuk menguatkuasakan atau cuba untuk mengenalpasti penderma buah pinggang hidup, anda tidak akan bersetuju? Pertama, peluang untuk penderma buah pinggang hidup sentiasa memerlukan pemindahan buah pinggang adalah sangat tipis kerana potensi buah pinggang penderma dinilai ketat untuk memastikan bahawa mereka adalah cukup sihat untuk menderma di tempat pertama. Malah, penyelidik di University of Pennsylvania yang dijalankan kajian ini mendapati bahawa risiko "absolute (keseluruhan kemungkinan mana-mana daripada perkara-perkara ini berlaku di semua) buah pinggang gagal untuk penderma terlebih dahulu adalah 31 daripada 10,000 (0.31%), berbanding dengan 27 daripada 10,000 () % 0,27) untuk bebas-penderma. "Walau bagaimanapun, jika hidup penderma buah pinggang mengalami kegagalan buah pinggang pada bila-bila masa, penyelidik menekankan hakikat bahawa senarai pemindahan buah pinggang purata menunggu masa untuk buah pinggang yang baru adalah lebih rendah dengan ketara bagi individu-individu yang telah menyumbangkan sebuah buah pinggang berbanding mereka yang tidak mengamalkannya. Secara khusus, penderma terlebih dahulu menunggu 145 hari secara purata satu buah pinggang PERMINDAHAN, berbanding 1,607 hari bagi pesakit yang mirip kepada mereka tetapi tidak pernah menderma organ.

Dr. Dorry Segev (Johns Hopkins School of Medicine) berkata kepada Reuters kesihatan itu, "We dalam pemindahan telah dimasukkan ke dalam satu sistem menyelamat bagi penderma buah pinggang jarang berlaku yang berlaku untuk membangunkan kegagalan buah pinggang... dan ini adalah bukti bahawa sistem ini berfungsi baik. " Justeru, penemuan baru ini boleh memberi banyak penderma jaminan yang perlu untuk mereka membuat keputusan untuk menderma dan menyediakan individu dengan peluang kedua pada kehidupan yang hanya tinggal buah pinggang penderma mempunyai keupayaan untuk berbuat demikian.

Jika anda sedang mempertimbangkan mendermakan salah satu buah pinggang anda untuk yang tersayang atau asing, anda perlu tahu bahawa seramai 4,500 penyakit buah pinggang yang kronik pesakit meninggal dunia setiap tahun semasa menunggu. Oleh itu, keputusan anda secara literal boleh menjimatkan sekurang-kurangnya 1 orang hidup. Selain itu, lebih daripada 84,000 berjaya hidup buah pinggang derma telah dijalankan di Amerika Syarikat sahaja, mengikut perolehan Organ dan Transplantasi rangkaian.

Untuk membantu meningkatkan kesedaran untuk perlunya lagi hidup penderma buah pinggang serta berkongsi maklumat ini sangat penting dengan individu-individu yang boleh mempertimbangkan mendermakan salah satu buah pinggang mereka, suka, Share dan Retweet artikel ini dan meminta rakan-rakan Facebook anda serta Twitter Pengikutnya untuk melakukan perkara yang sama.

Sebelum ini:Mengapa jika tidak bersedia penderma tidak K Jangan menderma buah pinggang mereka

Artikel seterusnya:Penderma buah pinggang layak jika tidak hilang kelayakan daripada menderma kepada pesakit buah pinggang

Tag: penderma buah pinggang pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej: