WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

"Growing Epidemic dalam" muka pesakit penyakit buah pinggang kronik selepas pemindahan ginjal

2018-03-18 11:23

"Growing Epidemic dalam" muka pesakit penyakit buah pinggang kronik selepas pemindahan ginjalSelepas yang berjaya buah pinggang PERMINDAHAN, ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang sebelum ini tidak pernah mempunyai sejarah masalah gula dalam darah berada pada risiko mendapat kencing manis permulaan baru, dikenali sebagai kencing manis PERMINDAHAN jawatan (PTDM) yang memuncak. Yayasan buah pinggang negara memerlukan PTDM "growing epidemic yang" dan "a kesihatan awam kebangsaan masalah. " angka-angka yang agak mengejutkan, "At-kurangnya 15% hingga 20% daripada penerima pemindahan yang berisiko untuk mendapat kencing manis, " yang adalah berkaitan dengan peningkatan mortaliti (kematian) dan kesakitan (penyakit sekunder). Isu-isu tertentu termasuk meningkatnya kadar penyakit kardiovaskular dan jangkitan yang boleh menyebabkan kegagalan pemindahan buah pinggang.

Rangkaian yang bersatu untuk berkongsi Organ senarai menunggu untuk pemindahan organ; orang yang 120,894 yang majoritinya besar perlu menjalani pemindahan GINJAL. Sangat disayangkan bahawa sekali mereka dipilih untuk "gift mereka hidup, " kerana ia sering dipanggil, ubat-ubatan yang sangat immunosuppressive yang membolehkan penderma buah pinggang berfungsi juga menghasilkan kesan toksik yang pengeluaran insulin dan rintangan untuk meningkat kepada insulin. Ini adalah sebab mengapa kira-kira 15% penerima pemindahan buah pinggang menghidap diabetes dalam tempoh setahun selepas pemindahan. Jika anda jatuh ke dalam Kumpulan ini, ia adalah berkemungkinan bahawa anda mempunyai risiko untuk membangun kencing manis sebelum pemindahan. Jika saudara-mara rapat mempunyai kencing manis jenis II, maka anda akan juga meningkatkan risiko.

Pemilihan yang teliti dan pengurusan immunosuppressants adalah penting untuk mengelakkan penyakit kencing manis. Anda boleh bekerjasama dengan pasukan pemindahan buah pinggang anda untuk mencapai matlamat ini. Protokol yang mengurangkan risiko penerima pemindahan buah pinggang dijangkiti penyakit kencing manis lebih secara besar-besaran sedang dilaksanakan, menurut Yayasan buah pinggang Kebangsaan. Ini adalah baik untuk pencegahan kencing manis kerana dos yang lebih tinggi daripada corticosteroid (steroid) bagi jangka masa yang lama meningkatkan risiko diabetes jenis II. Walaupun pengurangan kecil dengan steroid seperti Prednisone dari 10 mg. untuk 5 mg. boleh mengurangkan risiko anda untuk penyakit kencing manis. Calcineurin inhibitors yang biasa digunakan oleh penerima pemindahan ginjal meningkatkan risiko kencing manis juga.

Anda boleh membantu untuk mengurangkan risiko penyakit kencing manis lagi selepas satu pemindahan buah pinggang oleh:

Mengimbangi berat badan anda melalui menghalang pertambahan berat badan sebanyak mungkin atau kehilangan sejumlah besar berat badan.

Menghadkan pengambilan karbohidrat anda.

Urusan pengambilan tidak sihat lipid (lemak);

Mengawal tekanan darah untuk mengekalkan fungsi buah pinggang dan mengurangkan risiko kardiovaskular.

Mengambil ujian glukosa darah di-kurangnya sekali setahun, setahun selepas menerima pemindahan anda.

Mentadbir insulin awal untuk membantu mengekalkan fungsi sisa ' islet '.

Sebelum ini:Pemindahan buah pinggang yang berdaya maju untuk manusia dengan penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Ponteng rawatan dialisis walaupun ketika sakit

Tag: penyakit buah pinggang pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat