WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Kemajuan bangunan gantian ginjal bersedia untuk pemindahan

2018-03-18 11:10

Kemajuan bangunan gantian ginjal bersedia untuk pemindahanPenemuan baru mengorak kemajuan bangunan gantian ginjal bersedia untuk pemindahan

Banyak penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa kira-kira 2,600 buah pinggang yang diderma "must Tahunan, dibuang kerana kecacatan dan faktor-faktor lain, " dilaporkan harian Sains. Apa yang lebih mengejutkan adalah sementara ini buah pinggang yang rosak akan dibuang, menurut Yayasan buah pinggang negara pada 2014, yang mengejutkan "4,270 pesakit meninggal dunia ketika menunggu buah pinggang yang pemindahan. " oleh yang demikian, dengan memelihara kini dibuang buah pinggang, mungkin 60% Penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit boleh disimpan daripada kematian yang tidak dijangka.

Penyelidik di Pusat Perubatan Wake Forest Pembaptis melaporkan kemajuan dalam usaha mereka untuk membina penggantian buah pinggang di makmal menggunakan ini kini dibuang derma buah pinggang simpanannya. Tujuannya adalah mudah dan salah satu yang semua penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit boleh menghargai: "Recycle" lebih daripada 2,600 buah pinggang yang didermakan setiap tahun dan mesti dibuang dengan menggunakan Kejuruteraan, penggantian sistem buah pinggang untuk pesakit. Pendek kata, menyebabkan penyelidik Dr. Giuseppe Orlando (pakar bedah pemindahan dan penyelidik perubatan regeneratif), mencadangkan bahawa berdasarkan kajian jangka panjang, buah pinggang manusia "discarded adalah satu platform yang sesuai bagi Kejuruteraan gantian ginjal. " tidak hebat Berita!

Ideanya adalah untuk menggantikan sel-sel buah pinggang daripada ginjal yang menginap jika tidak dibuang dengan penyakit buah pinggang kronik atau dialisis sel stem pesakit sendiri. Seterusnya mewujudkan buah pinggang khusus yang akan secara semula jadi akan diterima oleh badan tanpa menggunakan ubat-ubat Immunosuppressant kuat yang pesakit perlu buat masa ini gunakan dan risiko pertambahan berat badan, keguguran rambut, kanser, kencing manis, dan reaksi alahan walaupun maut.

Menggunakan ini baru dibangunkan proses, buah pinggang rosak yang dibasuh dalam pencuci yang lembut untuk membuang semua sel. Seterusnya buah pinggang dimulakan dengan sel-sel stem yang membiak (meningkat dengan cepat dalam nombor) membolehkan buah pinggang menjadi aktif dari segi fungsi.

Apa yang menakjubkan langkah ke hadapan yang amat teruja untuk kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik. Masih ada kerja yang perlu dilakukan sebelum jenis pemindahan buah pinggang ini dianggap satu "viable option" yang boleh dipindahkan ke dalam pesakit. Walau bagaimanapun, jelas banyak kemajuan telah dibuat. Jika anda berminat untuk menjadi yang pertama untuk mendapatkan maklumat terkini tentang perkembangan penyelidikan sel stem jenis ini serta mana-mana ujian manusia yang mungkin berlaku pada masa akan datang bahawa buah pinggang Hospital di china dibuat menyedari, lengkap di bawah borang dan anda akan dimaklumkan berkenaan p Kemas kini rogress dan penemuan. Selain itu, berkongsi perkembangan menarik ini dengan keluarga dan kawan-kawan melalui Facebook, Twitter dan e-mel anda. Mari kita sebarkan bahawa ada harapan untuk masa depan yang cerah bagi mereka yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik, dialisis dan/atau kencing manis.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang Update menyediakan ginjal tiruan

Artikel seterusnya:Pemindahan buah pinggang yang berdaya maju untuk manusia dengan penyakit buah pinggang kronik

Tag: pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat