WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Babi yang mungkin seterusnya punca utama kejayaan cemerlang dalam pemindahan ginjal

2018-03-17 10:26

Babi yang mungkin seterusnya punca utama kejayaan cemerlang dalam pemindahan ginjal"Good candidates 4,500 yang mengejutkan" meninggal dunia setiap tahun menunggu untuk menjalani pemindahan ginjal. Menjadi persoalan bagi orang-orang dengan kronik buah pinggang penyakit (CKD) pada senarai menunggu buah pinggang pemindahan sekarang, "Would anda menerima buah pinggang yang dari babi 'nyata'? " penyelidik di Universiti of Florida sedang menggunakan pinggang babi untuk membina versi manusia dengan Ia dengan sel stem tumbuh dari seseorang memerlukan pemindahan buah pinggang. Sel-sel yang mengambil alih buah pinggang babi yang membolehkan ia dipindahkan ke dalam manusia.

Jika berjaya, babi pemindahan buah pinggang boleh mengurangkan masa menunggu purata bagi satu perkhidmatan pemindahan buah pinggang dari sekurang-kurangnya kira-kira 3 tahun (1,121 hari), untuk beberapa bulan. Ini buah pinggang diubahsuai babi itu tidak hanya dapat menyelamatkan beribu-ribu nyawa setiap tahun, tetapi kerana buah pinggang akan mengandungi sel-sel pesakit sendiri ia secara drastik akan mengurangkan keperluan untuk penolakan anti dadah yang menyebabkan kesan-kesan sampingan yang teruk.

Dr. Edward Ross, Nephrologist dan Profesor UF Kesihatan berkata, "idea adalah untuk menggunakan senibina yang semula jadi, sesuatu yang kita tidak pernah dapat kraf synthetically." Pertama, mereka mengambil sel-sel kulit pesakit kegagalan buah pinggang yang dan berpaling mereka

bagi menahan sel-sel dengan menambah bahan kimia dan faktor-faktor pertumbuhan tertentu. Kemudian penyelidik Keluarkan dan basuh semua sel-sel stem daripada babi buah pinggang (decellularization). Selepas mengepam dalam hanya amaun betul pencuci untuk membersihkan sel-sel babi, organ yang menjadi seakan-akan sebuah bangunan di mana sel-sel manusia boleh membesar (scaffold).

Kumpulan penyelidik telah menyatakan bahawa mereka adalah sangat "optimistic" untuk penggunaan berkesan babi buah-pinggang untuk menyelesaikan defisit semakin meningkat sebanyak Transplantable buah pinggang. Malah, enam pasukan Penyelidikan lain bekerja pada kajian yang serupa di seluruh negara. Sebagai contoh, Universiti Harvard bereksperimen dengan pertumbuhan sel-sel yang matang dalam scaffolds tikus.

Sebelum ini:Pintu pemindahan buah pinggang tiruan untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang Update menyediakan ginjal tiruan

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat