WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pintu pemindahan buah pinggang tiruan untuk penyakit buah pinggang

2018-03-17 10:23

Pintu pemindahan buah pinggang tiruan untuk penyakit buah pinggangPenyelidik menjumpai kekunci yang merobohkan pintu pemindahan buah pinggang tiruan untuk pesakit-pesakit CKD

Para penyelidik untuk University of Queensland, Australia telah mengumumkan lompat "major ke hadapan dalam eliminating" kekurangan daripada buah pinggang untuk pemindahan dengan menanam pernah kompleks buah pinggang manusia yang pertama dari sel-sel stem, sebagaimana yang dilaporkan oleh laporan dunia Sains pada hari Isnin 16 Disember 2013. Static mendedahkan bahawa bagi mereka yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), menunggu untuk pinggang penderma adalah sering salah satu kesakitan dan akhirnya berlaku untuk hanya satu perempat (1 dalam 4) individu. Walaupun sejumlah kira-kira 93,000 pesakit berdaftar untuk a pemindahan buah pinggang di Amerika Syarikat, pemindahan buah pinggang tahun lepas hanya 16,812 sebenarnya mengambil tempat; 11, 043 merupakan daripada penderma yang meninggal dunia manakala 5,769 tidak seberapa yang datang daripada penderma hidup. Adalah dipercayai bahawa ini baru mencari, juga dirujuk sebagai buah pinggang tiruan, "opens sehingga pintu untuk kegagalan buah pinggang yang lebih baik dan rawatan penyakit buah pinggang, " penemuan bahkan lebih dari sebelumnya.

Paling mengesankan aspek kajian ini penyelidik telah dapat membina kod yang diminta jenis sel stem untuk menguruskan diri mereka ke dalam struktur kompleks yang wujud di dalam buah pinggang yang. Fenomena ini dipanggil "self-organization." Profesor kecil Melissa, Institut Biosains molekul Universiti Queensland berkata bahawa, "The hakikat bahawa populasi sel stem tersebut boleh menjalani organisasi sendiri di dalam makmal adalah baik untuk yang masa hadapan bioengineering tisu untuk menggantikan organ yang rosak dan berpenyakit dan tisu-tisu. "walaupun penemuan terbaru ini tidak telah menawarkan satu penyelesaian yang muktamad untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD), ia adalah satu langkah besar ke hadapan dan buah pinggang dicipta boleh digunakan untuk ujian cac f ubat-ubatan dalam jangka pendek. Selain itu, Dapatan ini tidak dibuat sendiri, sebagaimana yang dilaporkan lebih awal pada tahun oleh buah pinggang Hospital di china, penyelidik di Massachusetts General Hospital dicipta buah-pinggang ditanam makmal yang bekerja dalam rodensia. Selain itu, Jepun mengakui bahawa ia mampu membuat organ-organ yang separa berfungsi, dan penyelidikan di China telah memberi jalan kepada Percetakan 3D kecil buah pinggang. Di samping itu ada lompatan besar dalam pengeluaran alat kardioverter buah pinggang. Ini semua berakhir dengan kemuncaknya menjadi gambar untuk orang yang mempunyai kronik buah pinggang penyakit (CKD) yang perlu menawarkan harapan dan keyakinan untuk masa depan mengalahkan penyakit ini

Sebelum ini:Menerima pemindahan buah pinggang selepas kelayakan

Artikel seterusnya:Babi yang mungkin seterusnya punca utama kejayaan cemerlang dalam pemindahan ginjal

Tag: pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat