WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Menerima pemindahan buah pinggang selepas kelayakan

2018-03-17 10:03

Menerima pemindahan buah pinggang selepas kelayakanSebab-sebab mengapa ramai pesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit yang dihalang dari menerima buah pinggang PERMINDAHAN selepas kelayakan

Bilangan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) ditambah untuk buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu di Amerika Syarikat semakin meningkat oleh "3000 kepada 4000 pesakit setiap tahun, " mencadangkan University of California, Los Angeles Profesor perubatan, Gabriel Danovitch (MD). Walau bagaimanapun, sehingga 2010 hampir satu pertiga (30%) pesakit 93,000 menunggu senarai pemindahan buah pinggang telah diklasifikasikan sebagai "inactive," bererti mereka boleh tidak diberi organ jika ia menjadi tersedia kerana mereka terlalu sakit, atau sakit tidak cukup, atau untuk sesetengah kemudian dijelaskan alasan.

Terdapat faktor-faktor awal yang menghalang pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang dipilih untuk senarai pemindahan buah pinggang seperti mempunyai hayat semasa kurang daripada lima tahun, menghidap kanser (selain daripada kulit kebanyakan kanser), membangunkan uncorrectable penyakit jantung, mempunyai penyakit psikiatri okologi, penyalahgunaan bahan aktif dan kekurangan liputan Medicare/Medicaid atau insurans kesihatan. Namun, orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang tidak sihat akan diletakkan dalam senarai dalam "active yang" status, bermakna terdapat tiada isu-isu yang berbangkit dan beliau akan layak untuk melakukan pemindahan buah pinggang sebaik sahaja buah pinggang yang berdaya maju boleh didapati. Orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang mengalami masalah seperti jangkitan, konsisten hilang/ponteng rawatan dialisis atau kerap tandatangan daripada Pusat mereka dalam mesin dialisis awal akan diberi "inactive" status. Dalam kes ini, pesakit tidak akan menerima tawaran organ tetapi akan terakru kredit bagi masa menunggu di dalam senarai pemindahan buah pinggang.

Untuk dipilih bagi senarai menunggu buah pinggang pemindahan serta kekal K aktif menggalakkan orang ramai dengan CKD untuk mematuhi Jadual rawatan dialisis mereka (di rumah atau di Pusat), menggunakan strategi untuk mengelakkan jangkitan, belajar untuk menguruskan tekanan dan makan mengikut pelan diet buah pinggang mereka. Ia adalah sama penting untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) yang mempunyai penderma hidup untuk kekal sihat kerana mereka mungkin boleh kerana buah pinggang doktor mengambil kira status kesihatan penerima, penderma dan faktor-faktor lain apabila mempertimbangkan menjalankan Pembedahan pemindahan buah pinggang.

Untuk hasil yang ideal pastikan bahawa anda menginap di komunikasi dengan pasukan pemindahan buah pinggang anda dan beritahu mereka tentang sebarang pertukaran penting untuk kesihatan anda. Jika anda menunggu dalam senarai bagi satu buah pinggang, pastikan bahawa pasukan pemindahan anda tahu bagaimana untuk menghubungi anda pada setiap masa. Tinggal melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti yang sihat termasuk bersenam kerana walaupun senaman ringan di rumah yang dilakukan secara tetap akan membantu mengekalkan ketahanan anda, kekuatan, mobiliti dan mengurangkan tekanan. Selain itu, Kumpulan sokongan dan pendidikan dalam talian seperti, mahupun di luar talian boleh menyediakan anda dengan alat-alat dan bantuan yang anda perlukan untuk menguruskan dengan lebih baik kesihatan anda sebelum dan selepas menerima pemindahan buah pinggang.

Sebelum ini:Adakah anda benar-benar disenaraikan di senarai menunggu pemindahan buah pinggang

Artikel seterusnya:Pintu pemindahan buah pinggang tiruan untuk penyakit buah pinggang

Tag: pemindahan ginjal kelayakan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat