WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Komplikasi serius dan lazim pemindahan buah pinggang

2018-03-17 09:55

Penerima pemindahan buah pinggang tidak "Out Woods dalam": komplikasi serius dan berleluasa

Bacteremia (bakteria dalam darah) seperti Cytomegalovirus (CMV) jangkitan mungkin lebih biasa di penerima pemindahan buah pinggang dalam pemindahan selepas 9 bulan pertama daripada Sastera semasa mencadangkan, menurut sebuah kajian baru yang dibentangkan pada minggu ID, pada 10 Oktober 2013. CMV jangkitan adalah antara yang paling lazim dan serius berjangkit komplikasi berikutan pemindahan buah pinggang. Ramai orang hanya percaya bahawa mereka adalah "out woods yang" selepas 9 bulan berkata kajian penyelidik Kieren berkahwin, MD, Profesor perubatan dan onkologi di Johns Hopkins Hospital. Walaupun selepas 100 hari, risiko adalah masih tinggi bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Individu mungkin perlu diberi ubat-ubatan yang lebih berkesan.

Malangnya, Terdapat tiada piawaian penjagaan untuk CMV dan terdapat sedikit bukti yang lepas di mana ubat-ubatan adalah lebih baik untuk mentadbir, dicadangkan Katherine Perez, seorang pakar klinikal penyakit berjangkit di Houston Methodist Hospital. Apa yang lebih merisaukan komuniti CKD adalah bahawa kadar jangkitan aliran darah pesakit pemindahan Organ semua adalah tidak hanya lebih tinggi daripada yang dijangkakan, tetapi peratusan besar daripada pesakit-pesakit yang dijangkiti adalah penerima pemindahan buah pinggang. Bacteremia berlaku dalam 13 (3.2%) pesakit 406 dikaji dalam pemindahan selepas 9 bulan yang pertama, dan 9 dalam jangkitan 13 adalah penerima pemindahan buah pinggang.

Berita baik adalah bahawa satu lagi kajian dikemukakan pada sidang Interscience ke-53 pada agen antimikrobial dan kemoterapi, mendapati Cidofovir (suntikan ubat antiviral), dengan atau tanpa terapi adjunctive, mungkin satu pilihan rawatan yang sesuai untuk CMV jangkitan penerima pemindahan ginjal (Organ). Kajian ini adalah yang pertama untuk menunjukkan kebergunaan mungkin Cidofovir dalam merawat CMV jangkitan di kalangan penerima pemindahan buah pinggang, dan dapatan kajian dapat memberi pakar beberapa panduan mengenai apa yang perlu digunakan, Dr. Perez berkata.

13 daripada 14 pesakit yang dirawat dengan Cidofovir mencapai kelulusan CMV pada masa median 4.5 bulan. Tiada perubahan ketara dalam fungsi buah pinggang ditemui berdasarkan kelulusan creatinine serum sepanjang tempoh rawatan dengan Cidofovir. CMV adalah perkara biasa dan mewakili satu cabaran terapeutik yang penting. Pakar bedah dan Nephrologists yang menguruskan pesakit-pesakit pemindahan buah pinggang memerlukan strategi rawatan yang standard. Cidofovir boleh menawarkan apa-apa piawaian dan menyediakan faedah-faedah yang penting dari segi survival pemindahan buah pinggang.

Sebelum ini:Bagaimana untuk menerima menjalani pemindahan ginjal daripada penderma yang sesuai

Artikel seterusnya:Adakah anda benar-benar disenaraikan di senarai menunggu pemindahan buah pinggang

Tag: pemindahan ginjal Komplikasi tersebar luas

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat