WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Bagaimana untuk menerima menjalani pemindahan ginjal daripada penderma yang sesuai

2018-03-17 09:51

Bagaimana untuk menerima menjalani pemindahan ginjal daripada penderma yang sesuaiCarta rujukan keserasian darah dan cara untuk menerima menjalani pemindahan ginjal daripada penderma yang sesuai

Nombor adalah biasa, tetapi mereka masih tidak kurang mengejutkan. Mengikut perolehan Organ dan Transplantasi rangkaian sekarang ini terdapat 123,989 orang senarai mereka memerlukan "life yang menjimatkan penderma. " The Living buah pinggang penderma rangkaian adalah agak lebih khusus, "Currently, tiada lebih 93,000 orang pada buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu. Menunggu untuk penderma yang telah mati boleh 5 tahun, dan di beberapa Negeri, ianya lebih dekat kepada 10 tahun. "oleh itu, kepentingan cuba menyambung dengan penderma buah pinggang hidup adalah jelas, bukan? Satu halangan utama bagi banyak memerlukan pemindahan buah pinggang, Walaubagaimanapun, telah menjadi kesesuaian jenis darah.

Seperti yang anda mungkin tahu, kehidupan penderma buah pinggang penerima menjimatkan masa menunggu yang penderma buah pinggang dan menghadapi risiko ditolak selepas penolakan pemindahan. Lebih penting lagi, sebaik sahaja pemindahan 97% daripada hidup penderma buah pinggang akan berfungsi sepenuhnya, berbanding 50-60% kepada simati (Perkhidmatan) penderma buah pinggang. Titik kekeliruan untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik adalah bahawa mereka tidak tahu yang darah jenis mereka adalah perlawanan yang sempurna, dan mempunyai sumber rujukan pantas tiada 1.

Ihsan Virginia Mason Hospital, mencari di bawah Carta yang boleh dipercayai yang menggariskan jenis-jenis darah yang mana yang serasi: ini semata-mata perlu menawarkan pesakit yang mahukan pemindahan buah pinggang, lebih banyak wawasan dan Pemerkasaan. Cetak Carta ini, atau Laman ini sebagai rujukan pantas penanda buku.

Malangnya, kira-kira satu pertiga (1/3) daripada penderma dan penerima telah ditolak disebabkan oleh hakikat bahawa mereka adalah jenis-jenis darah yang tidak sesuai. Sekarang, Walau bagaimanapun, ada harapan walaupun di antara individu-individu yang tidak serasi! Pusat pemindahan seperti University of California Los Angeles (UCLA), sedang menjalankan pemindahan buah pinggang berjaya antara penerima dan penderma yang tidak berkongsi jenis-jenis darah yang sama. Bukankah yang menarik?

Dimulakan pada tahun 2008 hanya, UCLA jenis darah serasi buah pinggang PERMINDAHAN Program ini menggunakan satu "innovative desensitization technique" untuk membolehkan sesiapa sahaja apa jua jenis darah untuk menderma kepada mana-mana penerima pemindahan buah pinggang berpotensi. Ini bermakna bahawa kawan anda atau ahli keluarga, tidak kira apa jenis darah mereka adalah, "likely akan dapat untuk menderma buah pinggang mereka kepadamu. " John Hopkins juga menawarkan program budi untuk pesakit penyakit buah pinggang kronik dengan penderma hidup yang tidak mempunyai padanan darah typ Es. Dengan "pioneered mereka" kaedah Plasmapheresis, Pusat pemindahan yang boleh mengeluarkan antibodi "harmful sebelum pemindahan. " sekarang yang anda tahu lebih baik anda boleh melakukan lebih baik: pergi Cari penderma buah pinggang hidup anda! "It's tidak yang mudah, " anda mungkin berfikir; atau mungkin, "Well, di mana saya mula? " Jika anda tidak tahu mana hendak pergi menyambung dengan potensi hidup buah pinggang penderma

Sebelum ini:Jangka hayat pemindahan ginjal pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Komplikasi serius dan lazim pemindahan buah pinggang

Tag: pemindahan ginjal buah pinggang penderma keserasian darah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat