WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Punca utama kegagalan pemindahan buah pinggang

2018-03-16 11:16

Punca utama kegagalan pemindahan buah pinggangPunca utama kegagalan pemindahan buah pinggang telah Identified dan Corrected

Pesakit pemindahan buah pinggang yang membangunkan antibodi anti-HLA (protein pada permukaan sel darah putih dan tisu-tisu lain) mungkin berisiko tinggi terutamanya setelah mereka gagal pemindahan buah pinggang dalam tempoh beberapa tahun, September di 26, 2013 New England Journal of Kajian perubatan mencadangkan. Jika HLAs penderma buah pinggang yang tidak sepenuhnya padan penerima, sistem imun penerima akan membangunkan antibodi anti-HLA dan dalam sesetengah kes antibodi yang boleh menyerang dan mencederakan teruk penderma buah pinggang manakala di lain-lain, mereka mungkin melakukan sedikit kerosakan tidak. "What kita telah bergelut dengan adalah, apakah antibodi yang 'relevan'? " Dr. Jacqueline Lappin tersebut.

Berdasarkan penemuan-penemuan baru, antibodi anti-HLA yang masalah boleh dibezakan oleh bentuk sama ada mereka mengikat kepada sistem imun untuk protein (C1q). Pesakit CKD dengan C1q-mengikat antibodi berada di banyak risiko yang lebih tinggi mempunyai penderma buah pinggang yang gagal kerana C1q adalah kunci dalam mengaktifkan bahagian sistem imun yang membantu antibodi melawan penceroboh asing (melengkapkan sistem) seperti buah pinggang yang ditanam semula.

Keputusan boleh membantu menunjukkan sesuatu dgn tepat orang-orang yang mempunyai risiko paling tinggi mengalami kegagalan pemindahan dengan mengukur "complement-binding dalam" keupayaan untuk antibodi anti-HLA dan mungkin membantu dalam mencari penderma buah pinggang lebih baik perlawanan, pakar percaya. Di dalam Kumpulan yang dikaji, hanya 54% daripada pesakit CKD mempunyai pinggang yang terselamat selama lima tahun manakala kira-kira 94% daripada pemindahan yang terselamat dalam mereka sama ada tiada antibodi anti-HLA atau antibodi anti-HLA yang tidak pula mengikat ke C1q.

Kira-kira 30% daripada orang yang perlukan buah pinggang penderma yang mempunyai tahap yang tinggi (sensitized) berikutan tempoh pendedahan kepada tisu asing akibat terlebih dahulu pemindahan buah pinggang, pemindahan darah atau kehamilan antibodi anti-HLA. Adalah dianggarkan bahawa individu-individu yang sensitized dengan CKD menunggu tiga hingga empat kali lebih panjang bagi buah pinggang yang sesuai dari penderma yang telah mati jika dibandingkan dengan pesakit sensitized.

Dr. Lappin berkata, keputusan baru berpotensi dapat memberi pesakit sensitized yang lebih banyak pilihan untuk menerima buah pinggang yang dan ia tahan lebih lama. Ini termasuk penapisan antibodi dari darah di dalam satu proses yang dipanggil plasmapheresis; atau rawatan dengan ubat-ubatan seperti immunoglobulin larutan (digunakan pada masa ini untuk rawatan penyakit autoimun atau keradangan). Selain itu, Lappin menyatakan bahawa dapatan membentangkan kemungkinan di mana jika pesakit mempunyai tahap antibodi yang tinggi tetapi tidak C1q-mengikat kepelbagaian, seorang penderma buah pinggang masih boleh perlawanan sesuai dan pesakit CKD akan tidak disingkirkan serta-merta dari pemindahan.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD) untuk menerima pemindahan ginjal

Artikel seterusnya:Jangka hayat pemindahan ginjal pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: pemindahan ginjal Sebab

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat