WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Menunggu pemindahan buah pinggang yang terpanjang dan terpendek di Amerika Syarikat

2018-03-16 10:53

Menunggu pemindahan buah pinggang yang terpanjang dan terpendek di Amerika SyarikatKajian mendedahkan buah pinggang yang terpanjang dan terpendek pemindahan tunggu masa kawasan baru di Amerika Syarikat

Terdapat lebih daripada 100,000 pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menunggu satu buah pinggang PERMINDAHAN menurut di United rangkaian daripada Organ perkongsian (UNOS), organisasi non-profit yang menguruskan sistem pemindahan organ AS di bawah kontrak dengan Kerajaan Persekutuan. Yayasan buah pinggang negara berkongsi fakta amat malang 2: "Every 20 minit seseorang ditambah ke senarai pemindahan buah pinggang, " dan "14 orang mati setiap hari sementara menunggu menjalani pemindahan ginjal fotografik. "

Kajian yang dijalankan oleh jurnal American pemindahan Tempahan mengenal pasti kawasan di Amerika Syarikat di mana pesakit penyakit buah pinggang kronik yang memerlukan pemindahan buah pinggang mempunyai waktu tunggu yang terpanjang. Anda perlu tahu bahawa Amerika Syarikat dibahagikan kepada 18 Wilayah pemindahan buah pinggang berbeza. Dalam kajian ini menunggu masa ditentukan oleh nisbah (rendah bilangan, semakin lama masa menunggu).

Di mana anda berfikir masa tunggu yang terpanjang akan dijumpai; New York - rangkaian 2, California (Los Angeles atau San Francisco) - rangkaian 18 dan 17 masing-masing? Baiklah, anda mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa masa tunggu paling lama ditemui di bahagian Tenggara - 6 rangkaian. Masa menunggu singkat ditemui berada di New England - rangkaian 1.

Adakah anda terkejut? Inilah orang jijik yang lain, manakala pelbagai faktor menyumbang kepada jurang dalam masa tunggu, tunggu pendek times telah dikaitkan dengan pesakit "more yang digunakan Peritoneal dialisis dan bukannya hemodialisis. " faktor-faktor lain yang berkaitan dengan masa menunggu yang lebih pendek adalah Kemudahan kakitangan, lebih banyak pusat-pusat pemindahan kawasan dan peratusan yang lebih tinggi daripada pesakit yang bekerja. Di lain-lain-sisi, pesakit kencing manis biasanya menunggu lagi dalam senarai pemindahan buah pinggang. Faktor-faktor tambahan yang turut menegaskan kepada lebih lama tunggu times adalah status untuk keuntungan dialisis kemudahan, Kemudahan dengan peratusan yang lebih tinggi daripada Afrika-Amerika pesakit dan pesakit dengan tiada insurans kesihatan.

Kajian ini membawa penulis Rachel Patzer, Penolong Profesor pembedahan (Emory University School of Medicine) berkata, "Memahami faktor-faktor yang diubah suai harus membantu kami membangunkan campur-tangan yang lebih baik untuk meningkatkan akses kepada pemindahan." Beliau juga mencadangkan bahawa pendidikan pesakit yang lebih baik tentang proses pemindahan berpotensi dapat membantu untuk meningkatkan kadar pemindahan buah pinggang.

Sebelum ini:Senarai menunggu pemindahan buah pinggang selepas ditolak

Artikel seterusnya:Tunggu penyakit buah pinggang peringkat akhir lama untuk pemindahan ginjal

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat