WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pemindahan ginjal memanjangkan hayat

2018-03-16 10:49

Pemindahan ginjal memanjangkan hayatBerapa banyak menjalani pemindahan ginjal boleh memanjangkan jangka hayat pesakit dialisis penyakit buah pinggang kronik?

Menurut Cleveland Clinic, Terdapat seramai 600,000 penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis di Amerika Syarikat hari ini. Orang-orang individu 600,000 dialisis, pada hari Rabu, 1hb Oktober 2014 hanya 123,643 orang akan menunggu di dalam senarai pemindahan buah pinggang. Ini menyarankan bahawa sebilangan kecil pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan dialisis (atau memerlukan pemindahan) melalui proses perlu mendapatkan pemindahan buah pinggang. Mengapakah hal ini?

Tahukah anda bahawa menurut Dr. Dorry Segev (Johns Hopkins Hospital), pemindahan buah pinggang beregu jangka hayat penerima? Beliau percaya jika pesakit-pesakit dialisis yang lebih banyak tahu ini fakta sederhana bahawa mereka akan lebih cenderung untuk mendaftar di senarai menunggu buah pinggang pemindahan untuk menyelamatkan nyawa penderma, dilaporkan berita Reuters. Diterbitkan dalam jurnal klinikal di masyarakat Amerika Nefrologi, Segev membawa satu kajian yang mendapati bahawa terdapat kekurangan pengetahuan tentang faedah pemindahan buah pinggang berbanding menerima dialisis pada mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik.

Penemuan utama termasuk fakta bahawa 1 daripada 4 pesakit mula dialisis tidak berunding dengan sebuah Nephrologist (doktor pakar buah pinggang) sebelum memulakan rawatan. Selain itu, ramai orang yang menjalankan dialisis sepanjang masa merasa seolah-olah mereka berada, "doing halus pada dialisis. " kedua-dua faktor ini menyumbang kepada pesakit dialisis yang enggan melalui proses mungkin mendapatkan pemindahan buah pinggang. Dr. Segev berkata, Walau bagaimanapun, "Nobody melakukan denda dialisis ke titik di mana pemindahan tidak akan menjadi lebih baik bagi mereka." Adakah anda bersetuju?

Manakala kajian Dr. Segev menyimpulkan bahawa lebih banyak program pendidikan adalah perlu untuk pesakit-pesakit untuk menyedari pentingnya pemindahan buah pinggang, Terdapat juga isu yang lebih besar - masa menunggu. Seperti yang anda mungkin sedar, pesakit tidak akan bersedia untuk mendaftar bagi senarai menunggu buah pinggang PERMINDAHAN sering kecewa dan terhalang oleh lama kali tunggu yang secara purata 5 hingga 7 tahun, tetapi bagi kebanyakan orang, lebih lama.

Namun, dengan fakta baru bahawa pemindahan buah pinggang boleh menggandakan jangka hayat pesakit dialisis, mungkin orang-orang yang layak akan mempertimbangkan pemindahan. Terdapat cara-cara baru untuk mengurangkan waktu tunggu anda di dalam senarai pemindahan buah pinggang ginjal yang hopital di china telah digariskan dalam artikel-artikel seperti "Strategies yang boleh membantu kronik buah pinggang penyakit pesakit menerima buah pinggang PERMINDAHAN lambat, " dan "Ins-and-out daripada Meningkatkan anda peluang untuk mendapat buah pinggang yang lebih cepat. "juga, Facebook telah menjadi tempat yang agak berkesan untuk berhubung dengan penderma buah pinggang yang hidup, dan dengan 40% yang 16,000 Tahunan buah pinggang pemindahan dijalankan datang dari penderma buah pinggang hidup, Facebook menjadi satu pilihan semakin diperlukan bagi mereka yang mencari untuk pemindahan buah pinggang.

Sebelum ini:Pemindahan pesakit penyakit buah pinggang kronik daripada senarai pemindahan buah pinggang

Artikel seterusnya:Senarai menunggu pemindahan buah pinggang selepas ditolak

Tag: pemindahan ginjal jangka hayat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat