WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Senarai menunggu pemindahan buah pinggang, dan apakah ia ditentukan

2018-03-14 09:55

Senarai menunggu pemindahan buah pinggang, dan apakah ia ditentukanApakah nombor anda pada senarai menunggu pemindahan buah pinggang, dan apakah ia ditentukan?

Memandangkan purata menunggu masa untuk menjalani pemindahan ginjal boleh berbeza-beza antara dua hingga sepuluh tahun, bergantung kepada beberapa faktor berbeza, bagaimana membuat tawaran dari senarai menunggu benar-benar berfungsi? Apabila buah pinggang penderma yang menjadi tersedia, Penyelaras pemindahan akan menghubungi anda dan membincangkan khusus tentang buah pinggang. Mereka akan berbincang dengan sebarang isu atau kebimbangan mengenai ti dan akan memberitahu anda jika buah pinggang ini adalah yang terbaik untuk anda. Anda akan sentiasa mempunyai hak untuk menolak seorang penderma buah pinggang. Walau bagaimanapun sebelum anda dapat membuat pilihan itu, Terdapat banyak langkah untuk menentukan jika anda adalah calon terbaik untuk buah pinggang.

Seramai kira-kira 93,000 pesakit berdaftar dalam senarai menunggu pemindahan buah pinggang di rangkaian Bersatu bagi Organ perkongsian (UNOS) di Amerika Syarikat. Senarai meluaskan 3000 ke 4000 pesakit setiap tahun tetapi peningkatan berterusan bilangan calon-calon yang aktif (layak untuk pemindahan) secara konsisten telah hanya 50,000 orang. Apabila pemindahan Hospital menerima pesakit ke dalam senarai menunggu, pesakit berdaftar dalam satu rangkaian komputer berpusat, negara yang menghubungkan semua penderma dan menanam calon-calon yang diselaraskan oleh UNOS dan (dalam perolehan Organ dan Transplantasi rangkaian OPTN). UNOS Organ Pusat adalah mempunyai kakitangan 24 jam sehari sepanjang tahun, dan ia membantu dengan padanan, perkongsian dan pemindahan organ melalui rangkaian komputer ini.

Anda tidak mempunyai tempat yang khusus di dalam pemindahan menunggu Senarai negara. Sebaliknya, maklumat anda disimpan dalam rangkaian komputer dan kerana buah pinggang yang menjadi tersedia atur cara komputer menjana Senarai penerima potensi yang disenaraikan berdasarkan kriteria objektif termasuk: jenis darah, jenis tisu, saiz organ, kecemasan perubatan anda , masa di senarai menunggu, dan jarak antara penderma dan penerima. Setiap penderma buah pinggang mempunyai kriteria khusus tersendiri. Sebagai contoh, masa dan kesukaran pada dialisis adalah diambil kira apabila ginjal daripada penderma yang berumur lebih dari 60 yang sepadan. Etnik, jantina, agama, dan kedudukan kewangan tidak pernah diambil kira dalam komputer sistem yang sepadan.

Selepas perlawanan itu dibuat, Penyelaras perolehan akan menghubungi pakar bedah pemindahan anda. Bergantung kepada pelbagai faktor, seperti sejarah perubatan dan semasa Kesihatan, pakar bedah pemindahan menentukan jika buah pinggang adalah sesuai untuk pesakit. Jika ia ditolak oleh pakar bedah anda, Pusat pemindahan individu disenaraikan seterusnya dihubungi. Apabila pesakit dipilih, dia mestilah masih ada, cukup sihat untuk menjalani pembedahan utama, dan bersedia untuk dipindahkan dengan serta-merta. Walau bagaimanapun, anda patut menolak bahawa buah pinggang, anda akan tidak secara automatik ditawarkan buah pinggang seterusnya disediakan tetapi anda perlu tunggu sehingga serasi antara satu sama lain menjadi tersedia.

Berhati-hati mempertimbangkan semua isu-isu sebelum anda menolak atau menerima tawaran buah pinggang. Semasa anda berada dalam senarai menunggu, ia adalah penting bahawa anda memastikan bahawa Penyelaras mempunyai semua maklumat kenalan anda sekarang, terutamanya jika anda menukar nombor telefon, alamat, dialisis Jadual/lokasi, insurans dan sebagainya. Jika mereka tidak sampai kepada anda, atau insurans anda belum dikemaskini, anda boleh kehilangan terlepas pada tawaran dan dinafikan pemindahan mungkin. Jika anda mempunyai jangkitan atau selesema anda mungkin tidak dapat menerima buah pinggang jadi ia adalah penting untuk kekal sebagai sihat sebaik mungkin.

Sebelum ini:Memudahkan pelbagai senarai calon penerima pemindahan

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang pesakit menerima pemindahan buah pinggang lebih cepat

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat